Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ψάχνουν ίχνη τρομοκρατίας σε 3 ακόμη ληστείες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΕΑΝ Η ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ»

Στις 26 Νοεμβρίου 2015, δύο ληστές στήνουν ενέδρα σε υπαλλήλους σεκιούριτι στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου την ώρα του ανεφοδιασμού ΑΤΜ, με την απειλή όπλων αρπάζουν περίπου 100.000 ευρώ και εξαφανίζονται με μοτοσικλέτα.

Στις 13 Απριλίου 2016, δύο ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπα τους περιμένουν τους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου να βγουν από το θωρακισμένο όχημα για να ανεφοδιάσουν το ΑΤΜ. Με την απειλή πιστολιών τους ακινητοποιούν, αφαιρούν την κασετίνα με περίπου 12.000 ευρώ και φεύγουν ανενόχλητοι. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ενεργοποιήθηκε η «χρωμοπαγίδα».

Στις 21 Ιουνίου 2016, νωρίς το πρωί δύο ληστές με την απειλή όπλων στήνουν καρτέρι σε σεκιούριτι που ανεφοδιάζουν το ΑΤΜ στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αρπάζουν την κασετίνα. Μόνο που είναι άτυχοι και αυτοί, καθώς με μια βαριοπούλα κατάφεραν να παραβιάσουν το κουτί, αλλά διαπίστωσαν ότι αυτό ήταν κενό και το εγκατέλειψαν στην έξοδο της Πανεπιστημιούπολης.

Οι ληστές απέτυχαν γιατί λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο ανεφοδιασμός του συγκεκριμένου ΑΤΜ, η εταιρεία σεκιούριτι πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα «εικονικές» χρηματαποστολές με στόχο να μπερδέψει τους δράστες και να περιορίσει το ρίσκο απώλειας των χρημάτων.

Αυτές οι τρεις επιθέσεις σε χρηματαποστολές οι οποίες έχουν κοινά σημεία όπως τον τρόπο δράσης των ληστών και την επιλογή στόχου (σε χώρο πανεπιστημίου που δεν υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών), μοιάζουν με την ληστεία στη Γεωπονική σχολή που συνελήφθη ο 25χρονος, ο οποίος είναι αδελφός φυλακισμένου για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτές οι ληστείες να έχουν σχέση με το «Αντάρτικο πόλης» και τα χρήματα να κατέληξαν στο λεγόμενο «Επαναστατικό Ταμείο». Ένα ταμείο που σύμφωνα με τις Αρχές, χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων την ενοικίαση σπιτιών που χρησιμοποιούνται σαν κρησφύγετα, αλλά και για την αγορά οπλισμού.

Στο «μικροσκόπιο» το κινητό και τα πιστόλια
Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά το κινητό του ασύλληπτου συνεργού του 25χρονου για εισερχόμενες -εξερχόμενες κλήσεις- επαφές, αλλά και τα δύο πιστόλια τύπου zastava που βρέθηκαν στον συλληφθέντα, αλλά και στη Γεωπονική, αν και πιστεύουν ότι η βαλλιστική εξέταση θα δείξει ότι είναι «καθαρά». Στο «μικροσκόπιο» της ασφάλειας έχουν μπει και οι σημειώσεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 25χρονου, στις οποίες υπάρχουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Όπως λένε πάντως οι αστυνομικοί μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον 25χρονο, (δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν) με τρομοκρατία, για την υπόθεση την οποία χειρίζεται η ασφάλεια Αττικής, εξακολουθεί να ενημερώνεται η αντιτρομοκρατική. Άλλωστε όπως λένε οι αστυνομικοί, η στάση που κράτησε στη ΓΑΔΑ, αλλά και η κινητοποίηση στον χώρο των αντιεξουσιαστών μετά τη σύλληψη του «δείχνουν» ότι ίσως, δεν είναι μία απλή ποινική υπόθεση...

Ψάχνουν τον δεύτερο ληστής της Γεωπονικής
Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του δεύτερου ληστή της Γεωπονικής, ο οποίος αφού ξεφορτώθηκε πιστόλι, κινητό, βαριοπούλα και μπλούζα, κρύφτηκε στον χώρο της σχολής και κατάφερε να ξεφύγει, παριστάνοντας τον φοιτητή.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν αποτυπώματα και DNA του συνεργού του 25χρονου, σε μία προσπάθεια να τον ταυτοποιήσουν, ενώ στοιχεία των δύο ληστών της χρηματαποστολής στη Γεωπονική που τυχόν εντοπιστούν, θα συγκριθούν με στοιχεία που βρέθηκαν σε παλαιότερες εγκληματικές ενέργειες.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom