Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μυτιλήνη: Σε 17 χρόνια κάθειρξη μειώθηκε η ποινή του συζυγοκτόνου (βίντεο)


Οι εφιαλτικές μνήμες του φρικτού φονικού της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου του 2013, ζωντάνεψαν και πάλι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου, όπου εκδικάστηκε η έφεση του Στυλιανού Σπανού, για τη δολοφονία της συζύγου του Ραφαέλας Γιαννάκη.

Ως γνωστόν το βράδυ της ημέρας αυτής, ο κατηγορούμενος σκότωσε στην οδό Θεοφράστου 48 της Μυτιλήνης, την 39χρονη τότε σύζυγό του, φράζοντας με μαξιλάρι τις αναπνευστικές οδούς του θύματος, επιφέροντάς της τον πνιγμό.

Στη συνέχεια μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας του σε παραλία στο Ντίπι, όπου την έθαψε σχεδόν γυμνή, αφού την μετέφερε εκεί μόνο με το κάτω εσσώρουχό της.

Η αστυνομία δεν άργησε να εξιχνιάσει την υπόθεση, αφού όταν ο Σ.Σ. ανακρίθηκε έπεσε σε σειρά αντιφάσεων και αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη του.

Έτσι οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε θάψει την άτυχη σύζυγό του, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο φρικιαστικό αυτό θέαμα.

«Θόλωσα, την έπνιξα και την έθαψα»

Αυτό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον εξέταζαν ο φερόμενος τότε ως δράστης του φρικτού εγκλήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Λέσβου και το Πανελλήνιο.

Όσοι γνωρίζουν τον Σ.Σ. μιλούν με τα καλύτερα λόγια και υποστηρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων, που δεν θα μπορούσε να βλάψει ούτε κουνούπι.

Το δικαστήριο επέβαλε αρχικά την ποινή των 20 ετών και 4 μηνών στο δράστη του εγκλήματος, αναγνωρίζοντάς του ότι διέπραξε το έγκλημά του «εν βρασμώ ψυχής».

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το βράδυ εκείνο, επειδή η σύζυγός του είχε αποφασίσει να τον εγκαταλείψει οριστικά.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου μείωσε την ποινή του στα 17 χρόνια, κάτι που δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο, ούτε και τον δικηγόρο του Στρατή Ηλιογραμμένο, αφού περίμεναν και οι δύο πιο ευνοϊκή απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


http://www.lesvosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom