Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Εκλογές στη Γαλλία LIVE: Μακρόν - Λε Πεν στον δεύτερο γύρο σύμφωνα με τα exit polls

Bloomberg: Νικήτρια του α' γύρου με 24,9% η Λε Πεν!

- Μακρόν και Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών σύμφωνα με τα πρωτα exit polls
- Επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, το Bloomberg μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα η Λε Πεν θα κερδίσει τον πρώτο γύρο και ο Μακρόν θα είναι δεύτερος με 21,1%
- Exit poll Ipsos: Μακρόν 23,7%, Λε Πεν 21,7%, Φιγιόν και Μελανσόν 19,5%

- Exit poll Harris Interactive: Μακρόν 23% και Λε Πεν 22%
- Exit poll Ifop: Μακρόν 23,8%, Λε Πεν 21,6%
- Μπενουά Αμόν: Πολιτικός αντίπαλος ο Μακρόν αλλά τον στηρίζουμε ενάντια στην εχθρό της Δημοκρατίας, Μαρίν Λε Πεν


Στη Γαλλία είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, όχι μόνο της Ευρώπης, καθώς ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα δείξει πολλά ενόψει της πιο κρίσιμης εκλογικής μάχης, αυτή του β' γύρου, από τον οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της χώρας, ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Η πρώτη μάχη των γαλλικών προεδρικών εκλογών είχε τα απρόοπτά της, είχε τα παραλειπόμενά της, τις στιγμές έντασης (εκκενώθηκε εκλογικό κέντρο λόγω... ύποτου αυτοκινήτου και οι Femen "επισκέφτηκαν" το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε η Μαρίν Λε Πεν) και είχε και συμμετοχή σχεδόν στα επίπεδα του 2012.

Δείτε live από το France 24


Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

  Πανηγυρίζει η ανιψιά της Λε Πεν: Ιστορική νίκη για τους εθνικιστές
Η ανιψιά της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λε Πεν Μαριόν Μαρεσάλ- Λε Πεν, στις πρώτες τις δηλώσεις είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν “ιστορική νίκη για τους εθνικιστές και τους υποστηρικτές της εθνικής κυριαρχίας”. 
  "Φταίνε τα σκάνδαλα του Φιγιόν!"
Με μια σκληρή δήλωση κατά του Φρανσουά Φιγιόν σχολίασε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βακιέζ. «Πληρώνουμε ακριβά τα σκάνδαλα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδέες μας είναι πλειοψηφία στην χώρα μας», είπε.
  Και ο Καζνέβ "ψηφίζει" Μακρόν
Τον Εμάνουελ Μακρόν στηρίζει στον β' γύρο και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
  Σε συσπείρωση υπέρ του Μακρόν καλεί ο Ραφαρέν
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
  Νικήτρια του πρώτου γύρου η Λε Πεν;
Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών! Σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιεύονται, η ακροδεξιά υποψήφια, στις 20:13 (21:13 ώρα Ελλάδας) προηγούνταν με 24,9% έναντι 21,1% του Εμανουέλ Μακρόν. Τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν με 20% και τέταρτος ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 18%
  Μακρόν: "Γυρνάμε σελίδα"
«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)
  Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο της Λε Πεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom