Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κόλαση στη Βουλή! - "Φωτογραφική" τροπολογία από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή προστίμων για λαθρεμπορία!


- Η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα σήμερα στις 10.15 το πρωί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη
- Χαρίζει πρόστιμα από λαθρεμπόριο διαγράφοντάς τα!
- Οργή από την αντιπολιτευση! «Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μποτσουάνα»


Φωτιά άναψε στην Ολομέλεια της Βουλής, μια «φωτογραφική» βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έσπευσε στην Ολομέλεια για να δηλώσει πως την κάνει αποδεκτή.

Η βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα σήμερα στις 10.15 το πρωί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη για συζήτηση και ψήφιση με το νομοσχέδιο και αφορά την εξάλειψη των αστικών ευθυνών για τελωνειακές παραβιάσεις, ακόμα και μεγάλη αξίας, τις νέες διοικήσεις σε περίπτωση που αυτές δεν είχαν εκδικαστεί πριν την πώληση με διαγωνισμού μέρους ή συνόλου ή μέρος μετοχών ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Πιστωτικών Ιδρυμάτων, στο κεφάλαιο των οποίων μετέχει με οποιοδήποτε ποσοστό το Δημόσιο καθώς και σε ΑΕ που είναι συνδεδεμένες με τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα και η πώληση αυτή έγινε στο πλαίσιο αποκρατικοποιήσεως ή εξυγιάνσεως ή εκκαθάρισής τους.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε άμεσα σε αυτή την τροπολογία καθώς δεν αναφέρεται το ποιες επιχειρήσεις αφορά και ποιο είναι το ύψος των παραβάσεων αυτών.

Ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου πρώτος ανέδειξε το θέμα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι αποτελεί σκάνδαλο το να ζητείται από τη Βουλή να ψηφίσει μια τροπολογία για την οποία δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για να ξέρουμε γιατί ποσά μιλάμε και ποιους αφορά αυτή η τροπολογία και κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξη Δημήτρη Παπαδημητρίου να μην πάρει την ευθύνη και να κάνει αποδεκτή μια τέτοια τροπολογία. Την ίδια έκκληση έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σε πολύ υψηλούς τόνους από την πλευρά του επισήμανε ότι «η βουλευτική τροπολογία αυτή είναι κρυπτώ - υπουργική καθώς δεν είναι δυνατόν να μας πείσετε ότι σήμερα στις 10 το πρωί ένας βουλευτής έφερε μια τροπολογία, το υπουργείο Οικονομικών την εξέτασε, είδε ποιους αφορά, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποτίμησε τα ποσά και ήρθε λίγη ώρα αργότερα εδώ η υφυπουργός Οικονομικών να μας πεί ή μάλλον να ψελλίσει ότι την κάνει αποδεκτή! Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα για το κοινοβούλιο, αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μποτσουάνα …»

Ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου που είναι ως ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο να μην κάνει αποδεκτή την τροπολογία.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει την θέση του, ενώ φάνηκε να έχει και μια μικρή συνομιλία με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στα κυβερνητικά έδρανα.

Σύμφωνα με όσα είπε το μεσημέρι στην εκπομπή του ο Νίκος Σαμοϊλής, στα parapolika 90,1 fm,η ίδια τροπολογία κατατέθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο από τον ίδιο βουλευτή και μετά από γενική κατακραυγή αποσύρθηκε.

Οπως ο ίδιος δημοσιογράφος ανέφερε η τροπολογία αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και τα πρόστιμα από τελωνειακές παραβάσεις που είχε πριν πουληθεί στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom