Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που συνετρίβη στο Σαραντάπορο


- Εντοπίστηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου
- Βρέθηκε ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη γυναίκα αξιωματικός
- Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς



Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και είχε προορισμό την Κοζάνη. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απαγορευτικές για πτήση,αλλά δεν ήταν και εξαιρετικά καλές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανόν το ελικόπτερο “χτύπησε” σε ηλεκτρικά καλώδια και συνετρίβη.

Τα δύο μέλη του πληρώματος και δύο από τους τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν,βαριά τραυματισμένη είναι η Αρχιλοχίας.

Στο 68ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικόπτερου τύπου Χιούι με τους πέντε επιβαίνοντες.Έχει κλείσει η Εθνική Οδός, με σωστικά συνεργία να σπεύδουν στο σημείο.
Από τις 07:50 χάθηκε το στίγμα του και άμεσα σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Το ελικόπτερο κατέπεσε σε προσβάσιμη περιοχή, 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες ήταν κι ένας υποστράτηγος και πως από τα συντρίμμια έχει ανασυρθεί ζωντανή αλλά βαρύτατα τραυματισμένη μια γυναίκα αξιωματικός. Η τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο έρχονται από το kozanilife.gr

Όπως αναφέρει, στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, κοντά στην Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε με τα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom