Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δεν μας έφτανε η Βελκουλέσκου,πλάκωσε και η Κρέτσου! - Αγριο "ξεμάλλιασμα" με Κωνσταντοπούλου και Σαράφογλου! (φωτο & βίντεο)

Λάδωσε τ' αντεράκι τους και σκίζονται για τους προστάτες τους!
Που τα βρίσκει μαρή η Ε.Ε. τα λεφτά και τα μοιράζει;

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την κοινοτική Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου κατά τη διάρκεια ημερίδας της Κομισιόν, το βράδυ της Τετάρτης (05.04.2017) στο Γκάζι.

Με θέμα την περιφερειακή πολιτική, την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι εκδήλωση με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνας Κρέτσου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Τη συζήτηση με το κοινό συντόνιζε η Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος του ΑΝΤ1.

Όλα κυλούσαν… ήρεμα, μέχρι που το λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρισκόταν στο κοινό και θέλησε να κάνει ερώτηση. Το θέμα δεν είναι ότι ήθελε να κάνει ερώτηση, όπως είχε το δικαίωμα. Το θέμα ήταν πως διέκοπτε τους ομιλητές και είχε άγριο καυγά τόσο με τη Μαρία Σαράφογλου όσο και με την Κορίνα Κρέτσου!


Ούρλιαζαν όρθιες!
Όρθια και με το μικρόφωνο στα χέρια της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλούσε με το γνωστό της έντονο ύφος, κατηγόρησε τόσο την Επίτροπο όσο και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για τη «δικτατορία που έχει επιβάλει η Επιτροπή στην Ελλάδα» μετά το δημοψήφισμα του 2015 και για την καταστροφή της οικονομίας που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονίες.

Τα όσα είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής προκάλεσαν την αντίδραση της Ρουμάνας επιτρόπου, που έφτασε στο σημείο να σηκωθεί όρθια και να ουρλιάζει! Αφού κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως δεν κάνει ερωτήσεις αλλά απλά φωνάζει για να φαίνεται, η Κορίνα Κρέτσου, και ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής φώναζε πως ο κόσμος πεθαίνει στην Ελλάδα, απάντησε: «κόσμος πεθαίνει παντού! Ελάτε να ζήσετε στη Ρουμανία αν δεν σας αρέσει στην Ελλάδα!».

Αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν… σταματούσε: «Έχετε παραβιάσει τη Δημοκρατία». Η Κορίνα Κρέτσου σηκώθηκε όρθια, ουρλιάζοντας κι εκείνη «έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτά είναι ανοησίες. Δεν θα υπήρχε ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος σε αυτή τη χώρα χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα! Αυτό είναι προσβολή».

«Αξίζουμε σεβασμό», είπε η Κορίνα Κρέτσου, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να της απαντά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook «δεν αξίζετε και δεν έχετε το σεβασμό αυτού του λαού. Δεν είστε ευεργέτες, αλλά δυνάστες. Έχετε καταλύσει τη Δημοκρατία στη χώρα και καταπατάτε καθημερινά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Οι άνθρωποι πεθαίνουν στην Ελλάδα!».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε λίγο αργότερα από την αίθουσα, με την Κορίνα Κρέτσου να δηλώνει σοκαρισμένη και τον Μαργαρίτη Σχοινά να υπενθυμίζει πως η Κομισιόν δεν επιβάλει τίποτα στην Ελλάδα αλλά αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζεται ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, όταν πρόεδρός της ήταν η κα Κωνσταντοπούλου.

Ο καυγάς με τη Σαράφογλου
Νωρίτερα, αφού είχε πάρει το λόγο και μιλούσε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε έντονο διάλογο και με τη συντονίστρια της συζήτησης Μαρία Σαράφογλου, την οποία κατηγόρησε γιατί στην εισαγωγική της τοποθέτηση μίλησε για λαϊκισμό και θυμήθηκε το καλοκαίρι του ’15 και το δημοψήφισμα, θυμίζοντάς της τη φράση «Εγώ φταίω που οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του ΝΑΙ;».

Κάπου εκεί ξέσπασε ο άγριος καυγάς, με τη δημοσιογράφο να μην αφήνει αναπάντητα τα όσα της έλεγε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέχεια, κατηγορώντας ουσιαστικά τη Μαρία Σαράφογλου πως αλλοίωνε τις ερωτήσεις. Γράφει: «Η συζήτηση ξεκίνησε με την δημοσιογράφο να ανακοινώνει ότι "υπάρχει πολύς λαϊκισμός", αλλά και ότι "η χώρα μας είναι πολύ ευνοημένη από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια" και τέλος να προτρέπει τους παρευρισκόμενους "να μην αναφερθούν στη σημερινή κατάσταση", αλλά σε ερωτήματα για την Ε.Ε., καθώς οι πολίτες "φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για την Ε.Ε.". Δήλωσε ακόμη ότι "είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν Έλληνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτές τις ώρες».

Αμέσως μετά έγινε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία, μέσω διαδικτύου. Το ερώτημα ήταν "Πιστεύετε ότι ακούγεται η φωνή σας στην Ε.Ε.;". Το αποτέλεσμα ήταν "ΟΧΙ 70%, Ναι 30%".

Η δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι "70% των πολιτών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αρκετά για την Ε.Ε." και συνέχισε να επαναλαμβάνει αυτό ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ζητώντας το… "σχόλιο της Επιτρόπου". Φώναξα δυνατά αυτό που κάποιοι μουρμούριζαν: "Η ερώτηση είναι άλλη!". Η δημοσιογράφος επέμεινε».

Στην ανάρτησή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως «για να βρεθείς στην εκδήλωση, έπρεπε να έχεις λάβει μια «αυστηρά προσωπική πρόσκληση», να έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία ταυτότητάς σου και να υποβληθείς σε έλεγχο ταυτότητας και σωματικό έλεγχο». Τη χαρακτήρισε «εκδήλωση προπαγάνδας από εκείνους που έχουν καταλύσει τη δημοκρατία στη χώρα μας κι έχουν το θράσος να περιφέρονται λουσάτοι και περιχαρείς, αρπάζοντας τη δημόσια περιουσία και κόβοντας κορδέλες».

Και περιέγραψε πως η ερώτηση μιας Ελληνοαμερικανίδας δεν απαντήθηκε και πως εκείνη παρενέβη. «Μια Ελληνοαμερικανίδα πολίτης έκανε την αυτονόητη ερώτηση: "Ποια είναι η πολιτική σας για τους νέους επιστήμονες, διανοούμενους, δημιουργούς, για τα μυαλά που μεταναστεύουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες μη μπορώντας να ζήσουν στη χώρα;". "Πολύ ωραίος ο λόγος σας", της απάντησε η Επίτροπος. "Δεν έβγαλα λόγο, σας έκανα ερώτηση και δεν μου απαντήσατε". "Αν κάποιος θέλει να μεταναστεύσει, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε", απάντησε η Επίτροπος…

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε: "Ξέρω καλά το πρόβλημα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φύγει, δεν έχουν μίσος για τη χώρα τους επειδή τους έδιωξε". Φώναξα αυτό που θα τους έλεγε κάθε πολίτης: "Δεν τους έδιωξε η χώρα τους, αλλά εσείς!"».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

To δικτατορικο φασιστικο καθεστως του Τσαουσεσκου
που καταντησε τη χωρα μια απεραντη φυλακη και εξα
θλιωσε το ρουμανικο λαο σημερα τα νεα αστικα παρα
γωγα με την πληρη υποστηριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
εγκωμιαζουν τους προστατες τους και προσπαθουν να
κλεισουν τα στοματα των επικριτων τους Δεν ειναι τυχαιο
οτι η επιτροπος Κρετσου και η (Δρα)κουλεσκου του
ΔΝΤ βρισκονται σ αυτα τα ποστα ειναι και οι δυο ορκισμε
νες εχθρες των λαων της Ευρωπης Ειναι τα σκυλια που
γαυγιζουν για λογαριασμο αυτων που τα ταιζουν μια και
μεχρι τωρα τοτρωγαν ξερο κι αλαδιαγο

Read more: Go to TOP and Bottom