Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΛΑΕ στήριξαν τη χούντα του Μαδούρο στο Ευρωκοινοβούλιο!


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμα του ζητάει εκλογές και απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από το καθεστώς του Νίκολας Μαδούρο στη Βενεζουέλα, όπου ήδη έχουν καταγραφεί 32 νεκροί διαδηλωτές.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν 450 ευρωβουλευτές, 35 ψήφισαν κατά και 100 απείχαν.

Κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα,(ο Κώστας Χρυσόγονος απείχε), οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής. Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα απείχαν από την ψηφοφορία.

Καταδικάζουν τον αυταρχισμό του Μαδούρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «άγρια καταστολή» του στρατού και της αστυνομίας στη Βενεζουέλα και ζητάει από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο «να αποκαταστήσει την συνταγματική τάξη και να απελευθερώσει άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

Οι ευρωβουλευτές με μια σκληρή ανακοίνωση καταδικάζουν την συνεχόμενη παραβίαση του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα, καθώς και την απουσία διάκρισης των εξουσιών. Καταδικάζουν την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο είχε ακυρώσει τη λειτουργία της Εθνοσυνέλευσης, μια πράξη την οποία χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατική και αντίθετη με το Σύνταγμα της χώρας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνει πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση ειρηνική και διαρκής για τη Βενεζουέλα αν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι». Ζητάει από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να παρουσιάσει ένα χρονοδιάγραμμα εκλογών που θα επιτρέψει την διεξαγωγή ελεύθερων και διάφανων εκλογών και να σταματήσει να στερεί από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης τα πολιτικά τους δικαιώματα.

ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς η… αγάπη της για τον Μαδούρο δεν κρύβεται.

«Όσο η ΝΔ δεν βρίσκει πολιτικό αφήγημα στην Ελλάδα, θα το ψάχνει στη Βενεζουέλα. Καλή επιστροφή από το Καράκας», συνέστησε μέσω twitter η Ρ. Σβίγκου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΑΜΠ

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι χαοτική», δήλωσε ο ¨αμερικανός Πρόεδρος, Τραμπ έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι.

«Είμαι πολύ θλιμμένος για την Βενεζουέλα, είναι πολύ θλιβερό να βλέπουμε τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Χθες Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε ότι το Καράκας ξεκίνησε την διαδικασία αποχώρησης από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).
http://www.bankwars.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom