Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ανάλγητοι κι απάνθρωποι: Χωρίς κόκκινες γραμμές το νέο κούρεμα των συντάξεων


Με μια κυνική ομολογία προς τους συνταξιούχους ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος αποτύπωσε χθες την απουσία κόκκινων γραμμών για τις συντάξεις από την πλευρά της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Διαπραγματευόμαστε τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά» περιορίστηκε να πει ο υφυπουργός στην αντιπροσωπεία των συνταξιούχων που συναντήθηκε μαζί του κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθκε στο κέντρο της Αθήνας για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, στις οποίες έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Εκανε ουσιαστικά σαφές ότι προ των πυλών βρίσκεται η 14η περικοπή στις καταβαλλόμενες συντάξεις, η οποία θα κάνει ακόμη φτωχότερη τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χτες στη Πλατεία Κοτζιά, έξω από το υπουργείο Εργασίας, επεσήμαναν με συνθήματα και πανό ότι δεν αντέχουν άλλες περικοπές, οι οποίες φθάνουν το 50% από την αρχή των Μνημονίων.

Οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπεία, εξερχόμενοι της συνάντησης με τον υφυπουργό Εργασίας, δήλωσαν ότι «συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα καθώς ετοιμάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις μας», ενώ σημείωσαν ότι ο Πετρόπουλος τους είπε πως «διαπραγματευόμαστε τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά», γεγονός που, όπως αναφέρουν, οδηγεί σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και στο Φορολογικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η 5η χρονιά χωρίς δώρο Πάσχα και αντ' αυτού έρχονται μειώσεις.

Οπως αναφέρουν και σε επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
α) Την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, στο ΕΚΑΣ, στα μερίσματα.
β) Την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης.
γ) Τις παροχές στη δημόσια υγεία.
δ) Αμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
ε) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών φορομπηχτικών νόμων και ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Παράλληλα έχουν προγραμματίσει και την ερχόμενη Παρασκευή, στις 7 Απριλίου, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Καραΐσκάκη.

Τονίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια με τα παρακάτω αιτήματα:
* Για να μην περάσει η δεύτερη αξιολόγηση και τα νέα μέτρα - λαιμητόμος για τον λαό.
* Για τη διαγραφή του χρέους.
* Για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση.
* Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΕ. Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής τον Δεκέμβριο σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «ενώ η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης και τούτο αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών, κάποιοι επιχείρησαν να θέσουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές και, μάλιστα, εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

Οσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων, και ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν ανά διαστήματα ανεπιτυχώς να απαξιώσουν την κοινωνική σημασία της παροχής αυτής».

ΤΑ ΝΕΑ 5 4 17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom