Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου δίπλα σε επαρχιακό δρόμο - Ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη γυναίκα αξιωματικός


- Άγνωστη ακόμα η τύχη των άλλων τεσσάρων επιβαινόντων
- Πληροφορίες πως ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι κι ένας υποστράτηγος
- 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο, σε χαμηλό λόφο και σε προσβάσιμο σημείο έπεσε το ελικόπτερο Χιούι του στρατού
- Από τις 07:50 χάθηκε το στίγμα του και άμεσα σήμανε συνεγερμός στο Πεντάγωνο

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι (UH-1H) που είχε χαθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης (19.04.2017) από τα ραντάρ. Στο ελικόπτερο, που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα προς την Κοζάνη, επέβαιναν πέντε άτομα, τρία μέλη του πληρώματος και δυο αξιωματικοί που επιβιβάστηκαν στη Λάρισα και μετέβαιναν στην Κοζάνη για επιτήρηση των συνόρων.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας και πλεόν βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των επίγειων μέσων να φτάσουν στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο κατέπεσε σε προσβάσιμη περιοχή, 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες ήταν κι ένας υποστράτηγος και πως από τα συντρίμμια έχει ανασυρθεί ζωντανή αλλά βαρύτατα τραυματισμένη μια γυναίκα αξιωματικός. Η τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνονται επισήμως πληροφορίες για την κατάσταση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι. Στις 11:15, αξιωματούχος του Πενταγώνου μας είπε ότι επίσημες πληροφορίες αναμένονται σε περίπου δέκα λεπτά, όταν θα υπάρχει αναφορά από τους γιατρούς που έχουν μεταβεί στο σημείο της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες του http://kozanimedia.gr/, στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στο Σαραντάπορο επέβαιναν και ανώνατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, ανάμεσα στους οποίους και ο Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς(με έδρα τη Λάρισα) αντιστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom