Σάββατο 29 Απριλίου 2017

"Ριφιφί" της Εφορίας σε τραπεζικές θυρίδες! - Διευκρινήσεις από την ΑΑΔΕ


Το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων προβλέπεται από το νόμο και εντάσσεται στα μέτρα, τα οποία εφαρμόζουν - βάσει της
νομοθεσίας - οι ελεγκτικές υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης εδώ και χρόνια, διευκρινίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος,που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα και κάνει λόγο για ""Ριφιφί" της Εφορίας σε τραπεζικές θυρίδες!" .

«Στην πράξη, εφαρμόζεται με μεγάλη φειδώ και για οφειλέτες με χρέη άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Καμία νέα εντολή δεν έχει δοθεί προς τις υπηρεσίες σχετικά με άνοιγμα θυρίδων» διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, τις θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών, αλλά και καταθέσεις και ακίνητα που έχουν στο εξωτερικό, βάζει στο στόχαστρο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) με στόχο μέσα στο 2017 να εισπράξει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι υπηρεσίες είσπραξης εσόδων έχουν ζητήσει από τις τράπεζες στοιχεία ταυτότητας -τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις- των ενοικιαστών θυρίδων για να προχωρήσουν στη συνέχεια -όπου αυτό κριθεί απαραίτητο- σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός αυτών για χρέη στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom