Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ποινική δίωξη κατά Μ. Σάλλα και Γ. Προβόπουλου για κακούργημα

Νέα δήλωση Σάλλα: Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί για τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα για απιστία σε βαθμό
κακουργήματος και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα όπως και κατά στελεχών τόσο της κεντρικής τράπεζας όσο και της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, την δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, και αφορά στη διαχείριση αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία φέρεται να μην προστάτευσε ως όφειλε η ΤτΕ με αποτέλεσμα - κατά το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο συνέταξε για την υπόθεση η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου- να υπάρξει οικονομική ζημία από τη διαχείριση των αποθεματικών.

Μαζί με τους δύο πρώην επικεφαλής της ΤτΕ και της Πειραιώς, διώκονται και στελέχη της ΤτΕ κατά το επίδικο χρονικό διάστημα (πρώτο εξάμηνο του 2009) καθώς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, ανάμεσα στα οποία είναι και ο τότε αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος ως διαχειριστής των επίμαχων αποθεματικών παρέβη τους κανόνες που θέτει ο νόμος, τις αρχές της χρηστής διαχείρισης και αν και γνώριζε την άσχημη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προέβη στις επίδικες αγορές- πωλήσεις με αποτέλεσμα την ευνοϊκή τότε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της Πειραιώς, με παράλληλη όμως ζημία ή τουλάχιστον διακινδύνευση της περιουσίας του Κοινού Κεφαλαίου, δηλαδή των αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων και ΝΠΔΔ.

Την εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν μηνυτήριες αναφορές Ασφαλιστικών φορέων και ΝΠΔΔ, των οποίων τα διαθέσιμα αποτελούν το Κοινό Κεφάλαιο (ΚΚ) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Νέα δήλωση Σάλλα: Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης

Σε νέα δήλωση προέβη σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας με αφορμή, όπως αναφέρει, πληροφόρησή του μέσω του Τύπου, για άσκηση σε βάρος του και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, ποινικής δίωξης.

Η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Σάλλα έχει ως εξής:
«Πληροφορούμαι και πάλι μέσω του Τύπου, ότι ασκήθηκε σε βάρος μου και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, ποινική δίωξη.

Απ' όσο αντιλαμβάνομαι από το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς, το έτος 2009.

Πρόκειται δηλαδή για μια αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία ως προς την Τράπεζα Πειραιώς. Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεσή τους τα μέλη των διοικήσεων και των διοικητικών συμβουλίων.

Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα, ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σάλλας με αφορμή πληροφόρησή του από τον Τύπο, ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος του ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει η Τράπεζα Πειραιώς το 2006, είχε χθες εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής του» για την οποία είναι βέβαιος πως «δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της τράπεζας».

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom