Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Το ΠΑΜΑΚ ξαναβγάζει αυτοδύναμη τη Ν.Δ.!!! (Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση)


- Δεν πείθει η «σκληρή διαπραγμάτευση»
- Προβάδισμα 17,5% για τη ΝΔ
- Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά
- Δυσαρεστημένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ


Tην πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς για πολιτικούς λόγους (πολιτικό κόστος, παραμονή στην εξουσία) εκφράζουν επτά στους δέκα Έλληνες – και πέντε στους 10 εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ - στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στα Νέα της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. 

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα (17,5%) έναντι του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στα ευρήματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ καταδεικνύονται επίσης το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων για το μέλλον. 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 17,5%, συγκεντρώνοντας 33% (από 32,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ (αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση), η Χρυσή Αυγή σημειώνει 7,5% (αμετάβλητο), το ΚΚΕ 7% (έναντι 7,5%), 6,5% η ΔΗΣΥ (αμετάβλητο ποσοστό), από 2% Το Ποτάμι (1,5%), οι ΑΝΕΛ (2,5%), η Ένωση Κεντρώων (αμετάβλητο) και η Πλεύση Ελευθερίας (αμετάβλητο ποσοστό). 1% καταγράφει η ΛΑΕ. Άλλο κόμμα προκρίνει το 6,5% των ερωτώμενων (αμετάβλητο ποσοστό συγκριτικά με την περασμένη δημοσκόπηση) και 15% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (αμετάβλητο). 



To 86% των ερωτηθέντων - σχεδόν εννέα στους 10 Έλληνες – πιστεύουν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% προς τη σωστή και 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 


Μάλιστα, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες αναμετρήσεις 37% πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ η πλειοψηφία, το 51% εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. 12% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 5,5% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, 92,5% ότι καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία, ενώ 2% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Επίσης, 3,5% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποίησε πολλά από όσα είχε εξαγγείλει, 33% εκτιμά ότι προσπάθησε να υλοποιήσει πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε αλλά απέτυχε, 59,5% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως να παραμείνει στην εξουσία παρά να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της και 4% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 



Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες αναμετρήσεις το 8,5% δηλώνει ευχαριστημένο από την κυβέρνηση, 64,5% δηλώνει δυσαρεστημένο αλλά εκτιμά ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, 25% των ερωτώμενων δηλώνει δυσαρεστημένο, αλλά πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές και 2% δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ. 

Από τους εκλογείς της ΝΔ 0,5% δηλώνει ευχαριστημένο από την κυβέρνηση, 15% απαντά δυσαρεστημένο, αλλά αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ 83% δηλώνει δυσαρεστημένο, αλλά πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. 1,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ. 



Τo 19% των ερωτηθέντων θέλει να εξαντλήσει το τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 30% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, 38% θέλει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ 13% απαντά κάτι άλλο ή δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Το 20% των ερωτώμενων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις επόμενες εκλογές, το 36% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, 13% απαντά αυθόρμητα ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας ενώ 31% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 





Ολόκληρη η δημοσκόπηση αναλυτικά


Σχόλιο Ζείδωρον: Αφού πούμε για μία ακόμα φορά ότι τις δημοσκοπήσεις τις διαβάζουμε για να γελάμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι με ποσοστό από 33% και πάνω και υπό προϋποθέσεις (δηλαδή τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 19%) το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση....

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στις επομενες εκλογες οποτε κι αν γινουν η
μαυριλα του παρελθοντος ΝΔ που ο λαος
αποτιναξε απο πανω του λογω της αντιλαικης
και ξενοδουλης πολιτικης της θα κυβερνησει και
παλι και μαλιστα αυτοδυναμα με ποσοστα των
μαυρων χρονων, τοτε που ψηφιζαν ακομα και τα
κλαρια Αυτη η επιστροφη του λαου σ αυτο το κατα
πτυστο παρελθον ειναι αποτελεσμα της αποστρο
φης του κοσμου απο τους επαγγελματιες απατεωνες
του Συριζα που εφαρμοσαν ολα τα υπολοιπα των
μνημονιων των Σαμαροβενιζελων ενω προσθεσαν
το τριτο το καταδικο τους Ενω οπως ολα δειχνουν
αυτη τη στιγμη προωθουν και τεταρτο μνημομονιο
αλλα δεν το λενε με το ονομα του γιατι ακομα για
επικοινωνιακους λογους τοχουν αβαπτιστο
Τα δημοσκοπικα αποτελεσματα δεν πρεπει να μας
εκπλησουν ειναι κατι το αναμενομενο Οι μονοι που
δυσαρεστουνται και σιγουρα βριζουν το λαο γι αυτη
του την επιλογη ειναι το ασκερι των απατεωνων του
Συριζα γιατι η αλαζονεια ο καιροσκοπισμος και η πασει
θυσια παραμονη στην εξουσια δεν τους αφηνει να δουν
τα τερατωδη αντιλαικα κατασκευασματα τους και με
ευκολια ενοχοποιουν το λαο

Read more: Go to TOP and Bottom