Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τρέμει το Μαξίμου: Απειλούν με αντάρτικο οι «53+»... ως συνήθως, μέχρι να έρθει η ώρα της ψηφοφορίας!!!

Δεν ζητάμε εκλογές αλλά διαφωνούμε με την συμφωνία της Μάλτας

Καλύπτουν το κείμενο των 13 που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τάσσονται κατά της απόφασης του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος.

Για «αυθαίρετες ερμηνείες» που εκθέτουν όσους δημοσιογράφους «έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο και με βαρύγδουπους τίτλους να αναφέρουν ότι οι 53 και άλλοι απαιτούν εκλογές» κάνει λόγο η εσωκομματική ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστότοπό τους commonality.

Μπορεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ψηφοφορία την πρόταση των «13», ωστόσο τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησαν χτες Τρίτη, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνούν με την πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ότι η πρόταση που κατέθεσαν στην τελευταία συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου θα συζητηθεί διεξοδικά στη βάση του κόμματος.

Αναρτώντας το κείμενο των «13» που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ε, οι «53» σχολιάζουν στον ιστότοπό τους ότι: «Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να απαντήσει σε ένα πολύ σκληρό δίλημμα που αφορούσε την κυοφορούμενη συμφωνία με τους δανειστές.

Ωστόσο, τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση είχαν εύρος και δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στα της διαπραγμάτευσης. Αυτό επιχείρησε το κείμενο των 13 μελών που κατατέθηκε στη συνεδρίαση για προβληματισμό και κρίση».

Και εξηγούν: «Το κείμενο, απολύτως διακριτό σε σχέση με αυτό της πολιτικής απόφασης της ΚΕ, με στοιχεία κριτικής και αυτοκριτικής για τη συνολική πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης, δεν αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της "συμφωνίας”, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνεται και σε άλλα, που αφορούν τη λειτουργία, τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, τις ολιγωρίες και τα λάθη που έχουν γίνει».

Παράλληλα, όπως εξηγούν, το κείμενο: «Επιχειρεί, επίσης, μιλώντας για την ανάγκη μιας συνολικής αριστερής στροφής, να περιγράψει ένα σχέδιο, που θα επανασυνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία των πολλών και τα ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα».

Και καταλήγοντας, επισημαίνουν: «Ασφαλώς, ο καθένας μπορεί να κρίνει, να αξιολογήσει και να το ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο, όμως στα περισσότερα σημεία του έχει σαφήνεια, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι.

Οι αυθαίρετες, λοιπόν, ερμηνείες περί εκλογών, για παράδειγμα, δεν προκύπτουν και εκθέτουν ορισμένους συντάκτες δημοσιογραφικών μέσων, που έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο και με βαρύγδουπους τίτλους να αναφέρουν ότι οι 53 και άλλοι απαιτούν εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν διεξοδικά τόσο την απόφαση της ΚΕ, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, όσο και το κείμενο των 13 μελών, που αναμφίβολα εκφράζει ένα ευρύ φάσμα της ΚΕ και συνολικά του κόμματος».

Ολόκληρο το διευκρινιστικό κείμενο των 53

«Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να απαντήσει σε ένα πολύ σκληρό δίλημμα που αφορούσε την κυοφορούμενη συμφωνία με τους δανειστές. Ωστόσο, τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση είχαν εύρος και δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στα της διαπραγμάτευσης.

Αυτό επιχείρησε το κείμενο των 13 μελών που κατατέθηκε στη συνεδρίαση για προβληματισμό και κρίση.

Το κείμενο, απολύτως διακριτό σε σχέση με αυτό της πολιτικής απόφασης της ΚΕ, με στοιχεία κριτικής και αυτοκριτικής για τη συνολική πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης, δεν αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της “συμφωνίας”, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνεται και σε άλλα, που αφορούν τη λειτουργία, τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, τις ολιγωρίες και τα λάθη που έχουν γίνει.

Επιχειρεί, επίσης, μιλώντας για την ανάγκη μιας συνολικής αριστερής στροφής, να περιγράψει ένα σχέδιο, που θα επανασυνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία των πολλών και τα ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα.

Ασφαλώς, ο καθένας μπορεί να κρίνει, να αξιολογήσει και να το ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο, όμως στα περισσότερα σημεία του έχει σαφήνεια, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι.

Οι αυθαίρετες, λοιπόν, ερμηνείες περί εκλογών, για παράδειγμα, δεν προκύπτουν και εκθέτουν ορισμένους συντάκτες δημοσιογραφικών μέσων, που έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο και με βαρύγδουπους τίτλους να αναφέρουν ότι οι 53 και άλλοι απαιτούν εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν διεξοδικά τόσο την απόφαση της ΚΕ, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, όσο και το κείμενο των 13 μελών, που αναμφίβολα εκφράζει ένα ευρύ φάσμα της ΚΕ και συνολικά του κόμματος».

Και στη συνέχεια παρατίθεται ολόκληρο το επίμαχο κείμενο-σεντόνι των 13 μελών της Κεντρικής Επιτροπής

1 σχόλιο:

Unknown είπε...


Πουθενα αλλου δεν θα το βρειτε ετοιμο οπως
στην ελληνικη βουλη παιρνοντας καμια δεκαρια
χιλιαδες το μηνα Πουθενα αλλου κανενας δεν
προκειται να ταισει τετοιους ακαματηδες και
κηφηνες που δεν εχουν κολλησει ουτε ενα
ασφαλιστικο ενσημο Οποτε θα μεινεται πιστοι
στην προδοσια και την πωληση της περιουσιας
του ελληνικου λαου

Read more: Go to TOP and Bottom