Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τζιχαντιστές "έπνιξαν" στο αίμα την Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο - 47 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες (φωτο & βίντεο που σοκάρουν)


- Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο με τους τζιχαντιστές να σκορπούν τον τρόμο σε δυο εκκλησίες Χριστιανών Κοπτών
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα και στον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια

- Ο Κόπτης Πατριάρχης ήταν στον καθεδρικό αλλά δεν τραυματίστηκε
- 47 νεκροί και περισσότεροι από 150 οι τραυματίες 

- Φόβοι πως ο απολογισμός θα αυξηθεί
- Δείτε video ντοκουμέντα από τη στιγμή των επιθέσεων
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Οι τζιχαντιστές έχουν εδώ και καιρό κηρύξει τον πόλεμο κατά όσων δεν ασπάζονται στις αρρωστημένες θεωρίες τους για την πίστη. Αυτή τη φορά, έβαλαν στο στόχαστρό τους, τους Χριστιανούς Κόπτες και χτύπησαν δυο εμβληματικές εκκλησίες στην Αίγυπτο. Τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια.

Στον Άγιο Γεώργιο, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο ναό και εξερράγη την ώρα της λειτουργίας. Απολογισμός 29 νεκροί και περισσότεροι από 60 τραυματίες. Ήταν 10:00 το πρωί όταν έγινε η επίθεση. Δυο ώρες μετά, στόχος βομβιστή αυτοκτονίας έγινε ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκου. Εκεί, ήταν για τη λειτουργία και ο Κόπτης Πατριάρχης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Ο ναός του Αγίου Μάρκου βρίσκεται 800 μέτρα μακριά από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που έσπασαν τζάμια ακόμη και σε κτίρια στο λιμάνι της πόλης όπως είπε στον Alpha ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο, Νίκος Κάτσικας.

Δείτε τις μαρτυρίες των Ελλήνων της Αιγύπτου

Μετά τις δυο τρομοκρατικές επιθέσεις, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ζήτησε από τον στρατό της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα προκειμένου να προστατεύσουν τις «ζωτικής σημασίας υποδομές» της χώρας. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ζήτησε «την άμεση ανάπτυξη μονάδων προστασίας του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των ζωτικής σημασίας υποδομών σε όλες τις επαρχίες της χώρας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Τα ντοκουμέντα της φρίκης
Οι δυο επιθέσεις και ο πανικός που επικράτησε μετά από αυτές έχουν καταγραφεί σε σοκαριστικά video. Η λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ναό του Αγίου Γεωργίου καλυπτόταν από την κρατική τηλεόραση. Ξαφνικά, το σήμα κόβεται και ακούγεται η έκρηξη.

Σε ένα άλλο video, έξω από τον ναό του Αγίου Μάρκου, έχει καταγραφεί η στιγμή που ο καμικάζι αυτοκτονίας πυροδοτεί τα εκρηκτικά. Στόχος του ήταν να μπει μέσα στην εκκλησία για να προκαλέσει περισσότερα θύματα. Όταν ένας αστυνομικός τον αναγκάζει να περάσει από το ειδικό μηχάνημα, ο δράστης ανατινάζεται.

Το χρονικό του αίματος
 
29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 10:00 το πρωί μέσα στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

Σχεδόν δυο ώρες μετά, καμικάζι αυτοκτονίας επιχείρησε να μπει στον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, αλλά ένας ήρωας αστυνομικός κατάλαβε τις προθέσεις του και επιχείρησε να τον σταματήσει. Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά και παρέσυρε μαζί του στο θάνατο 18 ανθρώπους. Άλλοι 66 τραυματίστηκαν. Τραυματίες, συνολικά, ξεπερνούν τους 150.
Ο ήρωας αστυνομικός




Picture of killed  police officer, whom prevented suicide-bomber from entering St. Mark’s church in Alexandria, Egypt.
Η στιγμή της έκρηξης στον Ναό του Αγίου Γεωργίου
Ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρρεια βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο. Οι δυο επιθέσεις κατά Χριστιανών Κοπτών έρχονται μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα και ενώ στις 28 και 29 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί την Αίγυπτο ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο πανικός μετά την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια




Η Κυριακή των Βαΐων, είναι μια σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.

Εικόνες αποκάλυψης
Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, λίγο μετά την έκρηξη βόμβας αλλά και έξω από τον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια, συγκλονίζουν. Παντού αίμα, παντού καταστροφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ

Οι κολόνες, το πάτωμα και ό,τι δεν έχει καταστραφεί από την έκρηξη μέσα στο Ναό του Αγίου Γεωργίου έχει γεμίσει από τα αίματα αθώων. Πιστών που βρίσκονταν τη μοιραία στιγμή στην Εκκλησία, στο σπίτι του δικού τους Θεού για να γιορτάσουν την Κυριακή των Βαΐων, την ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, την κορύφωση του Θείου Δράματος πριν από την Ανάσταση.
Μέσα κι έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, συγγνείς των θυμάτων και πιστοί που έζησαν τη φρίκη, δεν μπορούν να κρύψουν τον τρόμο ούτε να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Κοιτούν στο κενό και περιμένουν βοήθεια. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τη φρίκη που ζουν.
Ανάλογες και οι εικόνες έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου. Συντρίμμια, σημάδια από αίμα αθώων, τραυματίες που μεταφέρονται με όποιο τρόπο μπορούν οι διασωθέντες για να τους παρασχθούν οι πρώτες βοήθειες.

O Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση, κάνοντας έκκληση στους τρομοκράτες, τους κατασκευαστές όπλων, αλλά και τους διακινητές τους, να σταματήσουν.

Το Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου κατέκρινε με δριμύτητα τις αποτρόπαιες πράξεις. Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

«Είμαστε στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότα, καθώς η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην περιοχή Μανσέια, της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου. «Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός θα μαλακώσει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο», κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA
http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο βομβαρδισμος της συριακης βασης απο την
κανιβαλικη ηγεσια των ΗΠΑ εδωσε επιπλεον
τροφη στους ισλαμοφασιστες ειτε αυτοι δρουν
στη Συρια η την Αιγυπτο και αλλου Αφου το βομ
βαρδισμο τον γιορτασαν και τον επικροτησαν
στην συνεχεια για να κανουν επιδειξη υπαρξης
και ισχυος προεβησαν σ αυτη την τρομοκρατικη
εναργεια η οποια ειχε ως θυματα απλους ανθρω
πους Αμερικανοι και ευρωπαιοι εσεις ειστε οι ηθι
κοι αυτουργοι ολων αυτων των τρομακρατικων
ενεργειων των δικων σας ισλαμοφασιστων που
σημερα δρουν και μεσα στις δικες σας χωρες
μεσα στα δικα σας σπιτια Αμερικανοι και ευρωπαι
οι εσεις γεννησατε θρεψατε και θεριεψατε την
τρομακρατια των ισλαμοφασιστων και ειναι οι
λαοι οι οποιοι πληρωνουν τοσο το τιμημα της δρα
σης τους οσο και τη μαχη για την καταπολεμηση τους
Ελπιζω και αυτη τη μαχη οι λαοι θα την κερδισουν

Read more: Go to TOP and Bottom