Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η “ληστεία του αιώνα” στην Παραγουάη: Δεκάδες ληστές άρπαξαν μέχρι 40 εκατ. δολάρια (φωτο & βίντεο)

Μάχες με αστυνομικούς σε Παραγουάη και Βραζιλία

«Ληστεία του αιώνα» χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ επίθεση μιας δύναμης περίπου 50 ενόπλων ληστών εναντίον κτιρίου σε πόλη της Παραγουάης- κατά την οποία άρπαξαν μέχρι και 40 εκατ. δολάρια, ενώ στη μάχη που ακολούθησε επιτέθηκαν και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι ληστές αντάλλαξαν πυρά και με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην συμμορία συμμετείχαν μέλη περιβόητου βραζιλιάνικου καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο στοχοποίησε τα γραφεία της Prosegur, μιας επιχείρησης ασφαλείας που ειδικεύεται στην προστασία των χρηματαποστολών εντός της πόλης Ciudad del Este.

Μια ισχυρή έκρηξη έριξε την πρόσοψη του κτιρίου, σκοτώντας έναν αστυνομικό που το φρουρούσε σύμφωνα με το BBC Mundo. Η συμμορία έπειτα αφαίρεσε όσα χρήματα βρίσκονταν στην εταιρεία και τα οποία σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ντενίζ Ντουάρτε ήταν πάρα πολλά. Σύμφωνα με την αστυνομία η λεία των ληστών ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια μετρητά.

Σύμφωνα με τον Ντουάρτε οι δράστες φορούσαν μάσκες και μιλούσαν πορτογαλικά. Η αστυνομία δεν κατάφερε να φτάσει άμεσα στο σημείο της ληστείας καθώς η συμμορία τους απέκλεισε την έξοδο από το αστυνομικό τμήματα με 19 αυτοκίνητα, εκρηκτικά, αλλά και έναν εκτοξευτή ρουκετών, πυροδοτώντας μια μάχη που άφησε τηην επιχείρηση ασφαλείας ανυπεράσπιστη για περίπου δύο ώρες.

“Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης ασφαλείας καταστράφηκαν ενώ η επίθεση προκάλεσε χάος και τρόμο στην πόλη” δήλωσε ο Ζούστο Ζακάριας, κυβερνήτης της πολιτείας Άλτο Παρανά. Ο υπουργός Εσωτερικών της Παραγουάης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter τα όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

En poder de los detenidos y abatidos, hallaron armamentos pesados, munición gruesa,chalecos antibalas y salvavidas,cargadores  


Την ώρα της επίθεσης, λογαριασμός στο Instagram ανέβασε βίντεο, στο οποίο ακούγονται καθαρά οι πυροβολισμοί.





Η συμμορία φαίνεται πως απέδρασε από το σημείο της επίθεσης χρησιμοποιώντας θωρακισμένα οχήματα που ανήκαν στην Prosegur πριν μετεπιβιβασθούν σε βάρκες στον ποταμό Παρανά.

Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι μια ακόμα ένοπλη αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ των Νοτιοδυτικών συνόρων με την Βραζιλία στην κοινότητα Sao Miguel do Iguacu λίγες ώρες μετά την επίθεση. 

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας της Παραγουάης και αυτής της Βραζιλίας η αστυνομία κατάφερε να σκοτώσει τρεις από τους δράστες και να συλλάβει άλλους τέσσερις υπόπτος, αναφέρει το BBC.

“Τρεις νεκροί και τέσσερις συλληφθέντες” τουίταρε ο υπουργός Εσωτερικών, μαζί με εικόνες ενός ένοπλου άνδρα των αρχών ασφαλείας να στέκεται πάνω από έναν χτυπημένο άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος. Η φωτογραφία φαίνεται πως τραβήχτηκε στο Sao Miguel do Iguacu.

Βίντεο που αναρτήθηκε από κάτοικο της περιοχής, δείχνει μια παρόμοια σκηνή, ενώ πλήθος φαίνεται πως έχει συγκεντρωθεί κοντά στο περιστατικό, μέχρι τη στιγμή που ακούγονται πυρά και το πλήθος τρέπεται σε φυγή.






Nunca imaginei ver isso em minha pequena e "pacata" cidade..perseguição de bandidos causa mortes, apreensão de explosivos, carros, bandidos
Τουλάχιστον 12 εκ των δραστών κατάφεραν να ξεφύγουν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας τρίτης ένοπλης σύγκρουσης στην Itaipulandia, που βρίσκεται κι αυτή στην βραζιλιάνικη πλευρά των συνόρων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Παραγουάης, σε μια ακόμα ανάρτησή του, παρουσιάζει ένα από τα οχήματα που άφησαν πίσω οι δράστες. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Παραγουάης, δήλωσε πως είναι πιθανό οι δράστες να βρήκαν βοήθεια, μέσα από την αστυνομία.




Operativos se realizan en ItaipuLandia y en San Miguel de Yguazú, en Brasil. Policía paraguaya colabora con sus pares brasileños. 
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom