Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0 (φωτο & βίντεο)


Πνίγηκε στα πηγάδια ο Παναιτωλικός,όπου η Ξάνθη τον νίκησε κατά κράτος με 3-0 και διεκδικεί πλέον θέση στην πεντάδα της κορυφής.


Δείτε εδώ βίντεο με τα γκολ

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο,είχε την κατοχή της μπάλας κι ένα δοκάρι,αλλά....

Η Ξάνθη είχε Γιουνές και την τύχη να σκοράρει από ένα γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων,ενώ πήρε κι ένα πέναλτι δώρο φτάνοντας έτσι εύκολα στο θρίαμβο!

Γιουνές και Βασιλακάκης ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, στην οποία η Ξάνθη ήθελε οπωσδήποτε το τρίποντο και το πήρε άνετα, την ώρα που οι Αγρινιώτες δεν είχαν κάτι να διεκδικήσουν και έτσι στο μεγαλύτερο διάστημα δεν απείλησαν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν μετά από λάθος των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου, ο Πιτσέλι πήρε τη μπάλα, την έδωσε στον Βασιλακάκη κι αυτός έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Γιουνές, ο οποίος με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Ακρίτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 8' ο Κυριακίδης χρειάστηκε να... εκτιναχθεί για να «σώσει» την ομάδα του από δεύτερο γκολ στου σουτ του Γουάλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 15' οι παίκτες του Παναιτωλικού συνεργάστηκαν ωραία, βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μάρκος Πάουλο, αυτός έκανε το δεξί σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη εξακολουθούσε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, οι Αγρινιώτες είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσαν να «φτιάξουν» φάσεις και στο 21', σε μια φάση καρμπόν με το γκολ, ο Βασιλακάκης βρήκε ωραία τον Γιουνές, ο Τυνήσιος έκανε το τακουνάκι, αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε να μπλοκάρει.

Στο 34ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Ρόσα έστρωσε στον Μάρκος Πάουλο, αυτός έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και πρόλαβαν να διώξουν οι αμυντικοί του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ρόσα έβγαλε στον Παπάζογλου, αυτός στον Μάκο με παράλληλη μπαλιά, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Κι αφού έχασε διπλή ευκαιρία σε ένα λεπτό ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη έκανε στο 38ο λεπτό το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές. Τραβηγμένη η υπόδειξη του Αρετόπουλου στο μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Τυνήσιο.

Στο 45' η Ξάνθη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γιουνές έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

Υποτονικά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, στο 58ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με τον Παπαγεωργίου και στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι βγήκαν υποδειγματικά στην κόντρα, ο Πιτσέλι έδωσε στον Γουάλας, αυτός στον Λουσέρο, ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του, ο Βασιλακάκης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 3-0.

Από εκείνο το χρονικό σημείο, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, οι 22 ποδοσφαιριστές άρχισαν να δείχνουν ότι είχαν ξοδέψει όλη την ενέργειά τους, με τους παίκτες του Λουτσέσκου, ωστόσο, να προσπαθούν ανά διαστήματα να εκμεταλλευτούν κάποιες ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλα γκολ, χωρίς πάντως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (63' Καμαρά), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (83' Μεχία), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι (71' Τριάδης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Ρόσα (46' Κλέσιο), Παπάζογλου, Μάκος (64' Μπράβο), Μαρκόβιτς, Ρέι, Πάουλο, Τσοκάνης (64' Ρότσα), Λόπες.
http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom