Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Σενάρια συμβιβασμού: «Μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019 και στο αφορολόγητο από το 2020


«Πολύ κοντά σε συμφωνία» βρίσκονται Ελλάδα και δανειστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που παρουσιάζει ένα νέο σενάριο συμβιβασμού των δύο πλευρών, επικαλούμενο πηγές του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σενάριο αυτό περιλαμβάνει επιβολή μέτρων της τάξεως του 1% του ΑΕΠ, τα οποία θα προέλθουν από «μαχαίρι» στις συντάξεις το οποίο θα επιβληθεί από το 2019, ακολουθούμενο από μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση του αφορολόγητου ωστόσο, τονίζεται ότι η μείωση μπορεί να ισχύσει ένα χρόνο νωρίτερα, στην περίπτωση που στον προϋπολογισμό του 2018 προβλέπεται ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν είναι εφικτός.

Τονίζεται επίσης, ότι η οριστικοποίηση αυτής της συμφωνίας προϋποθέτει την έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείουη αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των εμπλεκόμενων το απόγευμα.

To Bloomberg επισημαίνει τέλος τόσο το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Ντόναλντ Τουσκ για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup της Παρασκευής στην Μάλτα, όσο και τη σημερινή επίσημη τοποθέτηση της εκπροσώπου της Κομισιόν για μεγάλη σύγκλιση των δύο πλευρώ κατά τις χθεσινές επαφές στις Βρυξέλλες.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom