Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μεγάλες αλλαγές στη Superleague: Πρωταθλητής μέσω των πλέι οφ και 14 ομάδες!


Με οριακή πλειοψηφία, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, με τη μείωση των ομάδων και την αλλαγή των πλέι οφ

Οι αλλαγές που είχαν συζητήσει οι ομάδες για το πρωτάθλημα της
σεζόν 2017-18 είχαν γίνει γνωστές. Ομως πλέον είναι και οριστικές!

Η Σούπερ Λίγκα από την σεζόν 2018-19 θα έχει δύο ομάδες λιγότερες. Και δεν είναι η μοναδική αλλαγή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λίγκας ο πρωταθλητής θα βγει από τα play off και πιο συγκεκριμένα από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις!

Ουσιαστικά οι αλλαγές θ' αρχίσουν από την επόμενη σεζόν. Εχουμε και λέμε.
-Την σεζόν 2017-18 θα μπουν στο πρωτάθλημα 16 ομάδες.

-Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και των 30 αγωνιστικών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 15η και 16η θέση.

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα δώσουν play off για να την ανάδειξη του πρωταθλητή (μεταφέροντας όμως την συνολική τους βαθμολογία και όχι ξεκινώντας με κάποιον συντελεστή στο έξτρα πρωτάθλημα)

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και την 14η θέση θα δώσουν play out αγώνες με την 2η και την 3η ομάδα της Football League για μία θέση στην Σούπερ Λίγκα.

-Ο πρώτος της Football League θα ανέβει απευθείας στην Σούπερ Λίγκα.

Από την σεζόν 2018-2019 (όπου το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 14 ομάδες) οι πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 7 έως 14 θα συμμετάσχουν στα play outs (μεταφέροντας κι αυτές τους βαθμούς της κανονικής περιόδου). Με την ολοκλήρωση των play outs ο 14ος θα υποβιβάζεται, ενώ ο 13ος θα παίζει μπαράζ με τον 2ο της Football League, από την οποία θα ανεβαίνει απευθείας μόνο η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας.

Με 13-3 στην ψηφοφορία
Όσο αφορά το πλάνο για τις 14 ομάδες πέρασε χωρίς όμως να υπάρξει ομοφωνία από όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα το «Ναι» στις 14 ομάδες είπαν οι 13 σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας ενώ για τους δικούς τους λόγους αρνητικοί ήταν ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός.

Για να περάσει μια τέτοια αλλαγή όμως σύμφωνα με το καταστατικό της Super League απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων, που μεταφράζεται σε 12 ομάδες και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτή η σημαντική αλλαγή εγκρίθηκε... οριακά.

Από κει και πέρα στις... καλένδες παραπέμφθηκε το θέμα για τα οικονομικά και το μερίδιο που θα πάρει η κάθε ομάδα από την συνδρομητική τηλεόραση. Μια πρώτη κουβέντα έγινε αλλά χωρίς να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

2/ Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.

3/ Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:

α/ Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.

β/ Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

γ/ Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.

δ/ Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom