Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

O 52χρονος Χαλίντ Μασούντ είναι ο μακελάρης του Λονδίνου - Δάσκαλος αγγλικών και πατέρας τριών παιδιών


- Οι τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη
- Αμφισβητείται το αν οι τζιχαντιστές έστειλαν τον δράστη 

- Εκτιμάται πως καρπώνονται την επίθεση όπως έκαναν στο Βερολίνο και στο Ορλάντο
- Ένα ζευγάρι Ελλήνων ανάμεσα στους τραυματίες 

- Κοτζιάς: Είναι καλά στην υγεία τους
- "Είναι επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων όλης της Γης - Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη - Δεν φοβόμαστε" είπε η Μέι - Δεν απέκλεισε νέα επίθεση
- Γνωστός στην MI5 ο δράστης - Ήταν γεννημένος στη Βρετανία και πριν από χρόνια είχε ερευνηθεί για σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις - Τον χαρακτήρισαν "περιφερειακό στέλεχος"
- Τέσσερις οι νεκροί της επίθεσης, ανάμεσά τους ο τρομοκράτης


Μια πόλη "παγωμένη" από τον τρόμο, μια χώρα βυθισμένη στο πένθος. Αυτή είναι η επόμενη μέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, της πλέον πολύνεκρης επίθεσης μετά από εκείνες του Ιουλίου του 2005 σε λεωφορεία και μετρό. Ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο δράστης.

Ήταν μεσημέρι Τετάρτης (22.03.2017), ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όταν ο δράστης έπεσε, αρχικά, με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια επιχείρησε να εισβάλει στη βρετανική Βουλή. Σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, πριν δεχτεί πυροβολισμούς και πέσει νεκρός.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις στο Μπέρμιγχαμ, προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών και πόλη όπου ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις, στο Λονδίνο κι άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον επτά συλλήψεις.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG του newsit.gr

  Σταύρος Θεοδωράκης: Να σκεφτόμαστε ανθρώπους, όχι αριθμούς
  Η Τερέζα Μέι επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τραυματίες της επίθεσης
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου συνομίλησε με θύματα της χθεσινής επίθεσης κοντά στο κοινοβούλιο, καθώς επίσης και με το νοσηλευτικό προσωπικό, έγινε σήμερα γνωστό από τον εκπρόσωπο Tύπου της.
Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, οι 29 εκ των οποίων παραμένουν στο νοσοκομείο. Επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και πριν από λίγο επέστρεψε στην πρωθυπουργική κατοικία έπειτα από μια ιδιωτική επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο όπου έμεινε 40 λεπτά. Συνομίλησε με τα θύματα των χθεσινών περιστατικών, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό... για να τους ευχαριστήσει για το έργο τους» είπε ο εκπρόσωπος τύπου σε δημοσιογράφους.
  Sky News για δράστη
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, ο δράστης Χαλίντ Μασούντ ήταν δάσκαλος αγγλικών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.        
  Τα πρώτα στοιχεία για τον δράστη, Χαλίντ Μασούντ
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μασούντ δεν ήταν αντικείμενο έρευνας για σχέσεις με τρομοκρατία, παρόλα αυτά ήταν γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για επιθέσεις και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης. 
Η πρώτη φορά καταδικάστηκε ήταν το Νοέμβριο του 1983 και η τελευταία το Δεκέμβριο του 2003. 
  Ο Χαλίντ Μασούντ 52 ετών από το Κέντ ο δράστης του μακελειού
  Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ για το θύμα από την Αμερική
Μέσω Twitter έστειλε συλλυπητήρια ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά την αναγνώρισε του τρίτου θύματος! "Ένας σπουδαίος Αμερικανός ο Kurt Cochran πέθανε κατά την τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. Οι προσευχές και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους φίλους του" έγραψε.
  Νεότερα για την επίθεση στην Αμβέρσα
  
Ο οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη σήμερα αφού προσπάθησε να το οδηγήσει πάνω στο πλήθος στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, είναι Γάλλος και πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.


"Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία", διευκρινίζει η εισαγγελία. "Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα 'riot gun' (τουφέκι) και ένα μπιντόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί", πρόσθεσε.


"Η υπηρεσία αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να εξετάσει το όχημα", διευκρίνισε η εισαγγελία.


"Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη χθες στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία", που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.


Επανερχόμενη στο χρονολόγιο της σύλληψης η εισαγγελία ανέφερε: "Σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:45, ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε στο κέντρο της Αμβέρσας", να κινείται "με πολύ αυξημένη ταχύτητα". "Σε διάφορες στιγμές, πεζοί τέθηκαν σε κίνδυνο", συνέχισε.


"Όταν στρατιωτικοί προσπάθησαν να αναχαιτίσουν το όχημα, το τελευταίο διέφυγε και "λίγο αργότερα, η ομάδα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας της Αμβέρσας κατάφερε να αναχαιτίσει το όχημα".
  Στην άκρη ο... πόλεμος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να έχει ανοίξει πόλεμο με την Ευρώπη ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, όμως σήμερα παραμέρισε τα πάντα και τηλεφώνησε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
  Νέες έρευνες στο Μπέρμιγχαμ
Μετά τις έρευνες σε σπίτια το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση επέστρεψαν στην πόλη για νέα έρευνα σε σπίτι. Μέχρι στιγμής, από τη στιγμή της επίθεσης και μετά, έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις.
  Αναγνωρίστηκε και το τρίτο θύμα
Ο Αμερικανός Κερτ Κόχραν από τη Γιούτα των ΗΠΑ αναγνωρίστηκε ως το τρίτο θύμα της τροοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η σύζυγός του Μελίσα έχει τραυματιστεί και παραμένει στο νοσοκομείο. 

"Λυπάμαι τόσο πολύ που πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο Κερτ υπέκυψε στα τραύματά του. Η αδερφή μου Μελίσα έχει σπάσει το πόδι και το πλευρό της και έχει σκίσιμο στο κεφάλι. Ενώ είμαστε ευγνώμονες που που επέζησε, οι καρδιές μας ραγίζουν και οι ζωές μας δεν θα είναι ίδιες ποτέ ξανά μετά το θάνατο του αγαπημένου θείου, γαμπρού, πατέρα. Κερτ, είναι ήρωας και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ", έγραψε στο facebook η αδερφή της συζύγου του. 
  "Περπατούσαν μια ώρα"
Περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο πήγαν μόνοι τους σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας με πολύ ελαφρά τραύματα οι δυο Έλληνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, Αλέξης Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Έχουμε ζητήσει εγγράφως ενημέρωση, την οποία και περιμένουμε. Σε πολλές επικοινωνίες χθες αλλά και σε σημερινή πρωινή επικοινωνία είχαμε το στοιχείο ότι δεν υπήρχαν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. Η κ. Μέι ενημέρωσε και είπε ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, είχαμε νεότερες επικοινωνίες κατά τη διάρκεια των οποίων μας είπαν ότι δεν ήταν από τους τραυματίες που έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στη γέφυρα ή μεταφέρθηκαν σοβαρά με ασθενοφόρο, αλλά ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων που περίπου μία ώρα μετά την επίθεση, περπατώντας, μόνοι τους, πήγαν σε ένα νοσοκομείο με πολύ ελαφρά τραύματα", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε, ακόμη, πως δεν έχει επικοινωνήσει κανείς Έλληνας με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να ζητήσει βοήθεια και πως η ίδια η πρεσβεία αναζητεί στοιχεία για να εντοπίσει το ζευγάρι και να τους συνδράμει αν κάτι χρειαστεί.
  Ανοιξε ξανά για το κοινό η γέφυρα του Westminster
  Κοτζιάς: Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες τραυματίες
«Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας μας στον βρετανικό λαό και τη κυβέρνησή του.
  Και ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνει μήνυμα στον Βρετανικό λαό
«Η καρδιά μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους στο Λονδίνο. Καμία τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να κλονίσει την δύναμη και την ανθεκτικότητα των Βρετανών συμμάχων μας».

  Τι αναφέρει το μήνυμα των τζιχαντιστών
Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο "πηγή ασφαλείας".

  "Στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους"
Με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση και στο Λονδίνο (όπως έκανε για τις επιθέσεις σε Παρίσι, Νίκαια, Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη), αναφέροντας πως το μακελειό έγινε από έναν "στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους"
  Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη!
Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες για το μακελειό στο Λονδίνο είχαν πέσει πάνω στο Ισλαμικό Κράτος. Και επιβεβαιώθηκαν, με τους τζιχαντιστές να αναλαμβάνουν σχεδόν 24 ώρες μετά το μακελειό την ευθύνη όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ! 
  Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου με τα θύματα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ μια ημέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο δήλωσε ότι οι σκέψεις και οι προσευχές της είναι με όσους επηρεάστηκαν από την επίθεση στο Westminster.
  Ζευγάρι Ελλήνων μεταξύ των τραυματιών
Χρειάστηκε να μάθουμε από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι πως υπάρχουν δυο Έλληνες τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Αμέσως μετά την ομιλία της στη Βουλή, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως δεν υπάρχουν Έλληνες που να νοσηλεύονται. Τελικά, τη λύση στο μυστήριο έδωσε υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο που μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως υπάρχει ένα ζευγάρι Ελλήνων που τραυματίστηκε και πήγε μόνο του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και δεν έμεινε για νοσηλεία 
Ακούστε τι είπε 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom