Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ρεσιτάλ κυνισμού από την κυβέρνηση για τα golden boys - Αστείες οι δικαιολογίες τους


Με δελτίο Tύπου, το οποίο εκδόθηκε αργά χτες το βράδυ, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επιχειρεί να απαντήσει στο χθεσινό μας δημοσίευμα που βρισκόταν στα περίπτερα από το πρωί και «έπαιζε» από τα χαράματα σε τηλεοράσεις, ιντερνετ και ραδιόφωνα.

Στο κείμενο της «απάντησης» γίνεται λόγος για επιχείρηση «κατασκευής ψευδών ειδήσεων με στόχο την ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα σχετικά με το συγκεκριμένο υπουργείο ανέφερε ότι με Υπουργική Απόφαση δόθηκε αύξηση άνω του 50% στη διευθύντρια Υποδοχής για να φθάσει ο μισθός της στα 3.950 ευρώ και ότι στο γραφείο του υπουργού αυξήθηκαν οι θέσεις μετακλητών, ειδικών συμβούλων και αποσπασμένων κατά 17 άτομα.

Ας δούμε τώρα πώς «διαψεύδονται» τα παραπάνω:

«Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι αυτοτελής Υπηρεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεν αποτελεί οργανική μονάδα του. Κατά συνέπεια η βαθμίδα του διευθυντή της Υπηρεσίας αυτής δεν αντιστοιχεί σε βαθμίδα προϊσταμένου διεύθυνσης. Γι’ αυτό και ο νομοθέτης ήδη από το 2011 (νόμος 3907) προέβλεψε τον καθορισμό των αποδοχών του προϊσταμένου της Υπηρεσίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η απόφαση αυτή εξ αρχής (ΦΕΚ 1865/2011 τ’ Β) καθόριζε ότι οι αποδοχές αντιστοιχούν σε εκείνες του ειδικού γραμματέα».

Σε απλά ελληνικά, το παραπάνω σημαίνει ότι ο διευθυντής έπρεπε να παίρνει περισσότερα. Τι συνέβη λοιπόν;

«Μετά τη θέση σε εφαρμογή του ν. 4375, τον Απρίλιο του 2016, η ΚΥΑ που ακολούθησε (15/07/2016) εκ παραδρομής ταύτισε τη θέση του διευθυντή με τη θέση του προϊσταμένου Διεύθυνσης των υπολοίπων Υπηρεσιών. Αυτό διορθώνεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (23/02/2017)».

Κάπως έτσι «αποδεικνύεται αβάσιμη» η χθεσινή μας είδηση!… Δηλαδή μια ΚΥΑ διέπραξε από μόνη της σφάλμα το οποίο «έσπευσε» να διορθώσει επτά μήνες αργότερα! Είναι, άραγε, τα ίδια αντανακλαστικά με τα οποία ο κ. Μουζάλας ζητούσε συγγνώμες ή βελτίωνε τις συνθήκες φιλοξενίας για να μη λαμπαδιάζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν;

Το… βόλεμα

Για τη διόγκωση του γραφείου υπουργού αναφέρει: «Με τη θέσπιση του υπουργείου Μεταναστευτικής στις 4 Νοεμβρίου 2016 οι θέσεις που αρχικά εγκρίθηκαν για συνεργάτες του υπουργού ήταν λιγότεροι (sic) από τον τελικό αριθμό συνεργατών που είχε ο ίδιος ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών».

Ετσι, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (20/01/2017) ο αριθμός συνεργατών του υπουργού διαμορφώνεται ως εξής:

Μετακλητοί υπάλληλοι, από 4 αυξάνονται σε έξι κι έχουν καλυφθεί όλες.

Ειδικοί Σύμβουλοι/Συνεργάτες, από 3 αυξάνονται σε 8. Από αυτούς κατειλημμένες (sic) είναι οι 7, εκ των οποίων 1 δημόσια υπάλληλος σε θέση ειδικού συμβούλου.

Αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, από 10 αυξάνονται σε 20, εκ των οποίων κατειλημμένες (sic) είναι 8.

Εν ολίγοις, οι θέσεις αυξήθηκαν από 17 σε 34, ασχέτως του αν δεν έχουν καλυφθεί όλες…

Σ.σ.: Εάν τα θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείται το συγκεκριμένο υπουργείο δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα μπορούσε το παραπάνω κείμενο να είναι μόνο σατιρικό. Και να σχολίαζε μόνο ότι βάσει του Δελτίου Τύπου, η χθεσινή μέρα, 9η Μαρτίου 2017, ήταν Δευτέρα!

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
arishat@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

1 σχόλιο:

melito είπε...

Nα γιατι δημιουργηθηκαν τα κινηματα αρνησης πληρωμων,Δεν πληρωνω κλπ
Οταν ο αλλος ειναι ανεργος μεροκαματιαρης συνταξιουχος με πενιχρο εισοδημα γενικα που φτανει δε φτανει μεχρι τα μισα του μηνα και ο αλλος να παιρνει χιλιαδες μισθο και εκατονταδεςχιλιαδες εφ απαξ με μια εξωφρενικη αυξηξη παραμονες της συνταξιοδοτησης του τον σαρακωνει το αδικο και επαναστατει

Read more: Go to TOP and Bottom