Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εγκλημα στο Μοσχάτο: Τα ερωτικά παιχνίδια, οι απειλές και οι κάμερες - Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί


- Το υπόμνημα του 47χρονου ξενοδόχου έναν χρόνο πριν τη δολοφονία του από τον παραολυμπιονίκη
- Τι αποκαλύπτει για τη σχέση με την πρώην σύντροφό του και γιατί την κατηγορεί
- Τι θεωρούν οι αστυνομικοί ως ύποπτη κίνηση πριν τη δολοφονία και τι αναζητούν

Πολλά φαίνεται πως είναι τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα σε ό,τι αφορά στο φονικό του Μοσχάτου με δράστη τον 39χρονο παραολυμπιονίκη και θύμα τον 47χρονο ξενοδόχο μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του πρώτου.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης φαίνεται, κατά τις περιγραφές, πως είναι η 42χρονη πρώην σύζυγος του ξενοδόχου.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν την γυναίκα για κατάθεση και εκείνη φέρεται να ανέφερε πως ο πρώην σύντροφός της και πατέρας των δύο παιδιών της απείλησε τη ζωή της. Περιέγραψε πως τη δέσμευσε με μεταλλικές χειροπέδες και την απείλησε με πιστόλι και μαχαίρι λέγοντάς της:
“Σήμερα τελειώνουν όλα, δεν θα βγεις ζωντανή. Θα σε δείρω, θα σε βιάσω, θα σε σκοτώσω και θα σε αφήσω εδώ”...

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η υπόθεση έχει βάθος. Έναν χρόνο πριν ο 47χρονος είχε καταθέσει απολογητικό υπόμνημα λόγω της διαμάχης που είχε με την πρώην σύντροφό του στο οποίο έδινε σε όλα αυτά μια διαφορετική εκδοχή.

Υποστήριζε πως η γυναίκα τον παγίδευσε με στόχο να έχει στοιχεία σε βάρος του και να μπορέσει να τον κατηγορήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα το θύμα στο υπόμνημά του λέει ότι ήταν η πρώην σύζυγός του που πήγε στο σπίτι του μετά τον χωρισμό τους και τον προσκάλεσε σε ένα ερωτικό παιχνίδι όπου του ζήτησε να της δέσει χέρια και πόδια. Μάλιστα υποστήριξε και για τον μετέπειτα δολοφόνο του πως δέχθηκε και από εκείνον απειλές, παρά το γεγονός ότι όπως υποστήριζε στο ίδιο υπόμνημα εκείνος δεν τον είχε ενοχλήσει.

Ο ξενοδόχος στο υπόμνημά του ανέφερε ότι η πρώην σύντροφός του μέσα σε αναφιλιτά του είπε πως δεν ήθελε να λύσουν τον πνευματικό τους γάμο: “Μετά άρχισε να με χαϊδεύει και να με φιλάει... εγώ ανταποκρίθηκα και πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί μου ζήτησε να ξαπλώσω να μου δέσει τα μάτια και να με ακινητοποιήσει με χειροπέδες που είχε φέρει μαζί της, λέγοντάς μου ότι θα μου κάνει ότι δεν μου έχει κάνει μέχρι σήμερα... μου ζήτησε να τη δέσω και εγώ και να συνεχίσουμε τα ερωτικά παιχνίδια...”

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους όλα τα παραπάνω στοιχεία και συνεχίζουν ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν είναι μονάχα οι κόντρες μεταξύ του θύματος και της πρώην συντρόφου ή τα στοιχεία από το απολογητικό υπόμνημα του ξενοδόχου την Άνοιξη του 2016 μετά τη μήνυση σε βάρος του από την 42χρονη.

Υπάρχουν ερωτήματα, κατά τους αστυνομικούς τουλάχιστον, και για τη συμπεριφορά του παραολυμπιονίκη πριν και μετά την δολοφονία. Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πριν το αιματηρό περιστατικό ο 39χρονος έσπευσε να κλείσει τις κάμερες του καταστήματος, ενώ γνώριζε ότι ο ξενοδόχος θα πήγαινε να τον βρει.

Για "προσχεδιασμένο έγκλημα" κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτηρίζει τον δράστη "αμετανόητο" και επισημαίνει πως εντυπωσιάζουν τα "αλλεπάλληλα, χωρίς δικαιολογία, ψεύδη" τόσο στην προανάκριση, όσο και στη τακτική ανάκριση.

"Ο δράστης είχε προσχεδιάσει οπωσδήποτε το έγκλημά του με συνεργό του, όπως αποδεικνύεται και εκ του ότι ο δράστης είχε απενεργοποιήσει το σύστημα καταγραφής (κάμερες) πριν την έλευση του θύματος στο κατάστημά του" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom