Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έφοδος ράμπο σε επτά ξένες φαρμακευτικές


Εισβολή απο οικονομικούς εισαγγελείς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, απ’ όπου κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών - Aναμένονται και νέες αποκαλύψεις σήμερα στη Βουλή.

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ επιχειρήσεις στις εγκαταστάσεις επτά ακόμα πολυεθνικών φαρμακευτικών κολοσσών ετοιμάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν έφοδο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, κατάσχοντας σκληρούς δίσκους υπολογιστών και άλλα έγγραφα από καθηγητές, οι οποίοι εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις και τις κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις φαρμάκων που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό δημόσιο εξήντα δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων έχουν φτάσει στοιχεία φωτιά, που τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο την εμπλοκή των επτά ξένων πολυεθνικών στη λεγόμενη μαφία των φαρμάκων. Οι εταιρείες αυτές είχαν στήσει δίκτυα αντίστοιχα με αυτά της Novartis, προκειμένου να εξασφαλίσουν υπερτιμολογήσεις στα φάρμακα και μέσω της υπερσυνταγογράφησης να εξασφαλίζουν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η μαφία των πολυεθνικών χρησιμοποιούσε σχεδόν τα ίδια πρόσωπα, όσον αφορά τις συνταγογραφήσεις. Μεγαλογιατροί, διοικητές νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων λαδώνονταν, πολλές φορές, από δύο και τρεις διαφορετικές εταιρείες. Ανάλογα με το μέγεθος της συνταγογράφησης πληρώνονταν από τις πολυεθνικές μέσω διαφόρων εταιρειών, που είχαν στηθεί για τη διακίνηση του βρόμικου χρήματος.

Όπως αποκάλυψε δικαστική πηγή στην «kontranews» οι πολυεθνικές του φαρμάκου είχαν στήσει τη μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία ληστεύοντας στην κυριολεξία το δημόσιο χρήμα. Ένα μεγάλο μέρος από τα υπερκέρδη πήγαιναν για τις ανάγκες των λαδωμάτων του δικτύου, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να διοχετεύουν πακτωλό μαύρου χρήματος σε κόμματα, πολιτικούς, ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους και βεβαίως σε μέσα ενημέρωσης.

Το σύστημα χρησιμοποίησε και μια σειρά από εταιρείες επικοινωνίας, που είχαν αναλάβει τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε εκδότες και καναλάρχες, καθώς επίσης και δεκάδες εξωχώριες εταιρείες – σφραγίδα, οι οποίες τροφοδοτούσαν τους λογαριασμούς μεγαλογιατρών και ανώτερων κρατικών στελεχών.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές στη διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συλληφθούν και ύποπτοι που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην εγκληματική συμμορία. Η μαφία των πολυεθνικών του φαρμάκου κάνει ό,τι μπορεί να μπλοκάρει τη δικαστική έρευνα αλλά οι δικαστές δεν καταλαβαίνουν από πιέσεις και απειλές και δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουν τη μεγάλη απάτη που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου.

Το μέγεθος του σκανδάλου σε σχέση με το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει στο ελληνικό δημόσιο εκτιμάται ότι είναι δεκαπλάσιο από αυτό της Siemens. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυεθνικοί κολοσσοί έχουν ενεργοποιήσει τα λόμπι σε επίπεδο ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Βέβαια οι πιέσεις πέφτουν στο κενό γιατί στο παιχνίδι των αποκαλύψεων έχουν μπει οι αμερικανικές υπηρεσίες με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις πολυεθνικές του φαρμάκου αναμένεται να απασχολήσει σήμερα και τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τους αρμόδιους υπουργούς, για τη ληστεία που έχει συντελεστεί σε βάρος του δημόσιου, αλλά και τις ευθύνες του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom