Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η Γαλάτεια ήρθε και πλήττει Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι (φωτο & βίντεο)


- Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα
- Χθες, Δευτέρα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που παραμένει σε ισχύ
- Δείτε χάρτες


Ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό πλήττει από τις 6.30 το απόγευμα σήμερα Τρίτη το σύνολο των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Γαλάτεια» oi  ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ από το βράδυ και μετά αναμένεται την περιοχή να πλήξουν και ισχυρή θυελλώδεις άνεμοι.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην Πάτρα από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με το tempo24.gr, έπεσε κεραυνός στην περιοχή των Τσουκαλείκων πάνω σε φοίνικα, ο οποίος πήρε φωτιά.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, προκάλεσε το μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, που χτύπησε σήμερα το απόγευμα την Ζάκυνθο.
Αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΕΕ βρίσκονται επί ποδός ώστε να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού του νησιού.

Η «Γαλάτεια» -όπως ονόμασαν το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό οι μετεωρολόγοι-που έπληξε τη Ζάκυνθο, άφησε πίσω της πτώσεις μεγάλων κλαδιών και βλάβες στην παροχή της ηλεκτροδότησης.

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την Δυτική Ελλάδα έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα δημιουργηθούν από το χαμηλό βαρομετρικό, ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων της περιοχής έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Την Τετάρτη οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Την Πέμπτη 09/03 αναμένεται σταδιακή εξασθένιση της κακοκαιρίας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο.

Ισχυροί ως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων την Τρίτη σε όλα τα πελάγη.
Οι νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.
πηγή: patrastimesmeteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom