Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΠΑΤΡΑ: Ξύλο σε βαθμό παροξυσμού στην Ασφάλεια - Θύελλα από τη μήνυση και τις φωτογραφίες


Ο νεαρός περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό του στην ασφάλεια Πατρών. ''Μου κατέβασαν το παντελόνι και με τραβούσαν φωτογραφίες οι αστυνομικοί''...

Η υπόθεση που εκδικάζεται αύριο στα δικαστήρια της Πάτρας αφορά περιστατικό που διαδραματίστηκε μέσα στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών και περιέχει εκατέρωθεν μηνύσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτη που όπως καταγγέλλει δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό.

Στο εδώλιο κάθεται πρώτα το θύμα αυτού του ξυλοδαρμού, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες όπως αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ αργότερα θα εκδικαστεί και η δική του μηνυτήρια αναφορά.

Αυτή τη φορά η βία και τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια αφορούν έναν πολίτη που δεν ανήκει στις ευάλωτες αυτές κατηγορίες. Ανήκει σε μια οικογένεια της οποίας δύο μέλη υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. και στο πυροσβεστικό σώμα.

Οπως περιγράφει ο Α.Κ. στην Εφημερίδα των Συντακτών, του έβαλαν πλαστική ταινία στα πόδια και διπλές χειροπέδες, τον στρίμωξαν σε μια ντουλάπα κι άρχισαν να τον χτυπούν δεμένο χειροπόδαρα. Του πάτησαν τον σβέρκο, του κατέβασαν το παντελόνι και τον χτυπούσαν αλύπητα στα οπίσθια. Του ακούμπησαν στη συνέχεια το κλομπ στον πρωκτό και τράβηξαν φωτογραφίες λέγοντάς του ότι θα τις κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο. Το θύμα μάλιστα τράβηξε στο τέλος της περιπέτειάς του φωτογραφίες που θα καταθέσει στο δικαστήριο...

Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2013 όταν ο Θ.Κ. που είχε κληθεί στο τμήμα για ανάκριση ήρθε στα χέρια με αστυνομικό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο σπίτι του ίδιου και της οικογένειάς του για να φτάσουμε τελικά στον βασανισμό του αδερφού του, Α.Κ. Οι αστυνομικοί που μηνύθηκαν για την άσκηση βίας αναφέρουν ότι νομίμως είχε κληθεί στο τμήμα ο αδερφός του θύματος και πως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης χτύπησε στο πρόσωπο τον προϊστάμενο.

Για τον Α.Κ. οι αστυνομικοί έχουν καταθέσει ότι χτύπησε έναν από τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στην έρευνα. Ο ίδιος καταθέτει ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν και εκείνος σε μια προσπάθεια όπως λέει να μην πέσει από τη σκάλα έσπρωξε έναν αστυνομικό. Μάλιστα τονίζει πως ανέφερε από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, να μην τον πιέζουν διότι πρόσφατα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Τελικά με χειροπέδες μεταφέρθηκαν στο τμήμα και τα δύο αδέρφια, ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ότι δεν διαπίστωσε άσκηση βίας εναντίον τους και δεν γνωρίζει γιατί τα αδέρφια υπέβαλαν μηνύσεις. Παρόμοιες καταθέσεις έδωσαν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που κατηγορούνται με τη δικαιοσύνη να καλείται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Εφημερίδα των Συντακτών 15/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom