Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

"Φουλαριστό" μπήκε το "Πρέβελης" στο λιμάνι της Σητείας (φωτο)

Λαχτάρησαν οι 218 επιβάτες του

Μεγάλη αναστάτωση στη Σητεία νωρίς το απόγευμα.Το πλοίο "Πρέβελη" με 218 επιβάτες,μπήκε στο λιμάνι της Σητείας με μεγάλη ταχύτητα σύμφωνα με πληροφορίες και προσπάθησε να σταματήσει με τις άγκυρες.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν ακροατές από τη Σητεία του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr o καπετάνιος έριξε τη μία άγκυρα για να αναγκάσει το πλοίο να στρίψει και να σταματήσει πριν πέσει πάνω στην προβλήτα του λιμανιού.

Στη συνέχεια έφτασε μακρύτερα από το σημείο πρόσδεσης και έφτασε στο παλιό λιμάνι αλλά οι ελιγμοί του καπετάνιου απέτρεψαν τα χειρότερα.Κάνοντας πίσω τις μηχανές έφυγε από το επικίνδυνο σημείο.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο το πλοίο με προορισμό τη Ρόδο έδεσε.

Επιβάτες ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί μπλακ άουτ ενώ οι λιμενικές αρχές απαγόρεψαν τον απόπλου έως ότου διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και εάν μπορεί να ταξιδεύσει.

Τελικά το πλοίο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής απέπλευσε για το Ηράκλειο με 40 επιβάτες λιγότερους και αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti o Λιμενάρχης Σητείας κ.Γιώργος Παττακός.

Στις φωτογραφίες που έστειλε ο αναγνώστης του ekriti κ.Γιάννης Σολδάτος φαίνεται το πλοίο και οι προσπάθειες του πληρώματος.

http://www.ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: