Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

"Αριστερός" γίγαντας Σκουρλέτης: Στημένο παιχνίδι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ... αλλά θα ψηφίσω!!! (βίντεο)

"Ο Σόιμπλε θέλει να μας ρίξει,προτιμάει κυβέρνηση Μητσοτάκη"

Στημένο χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας διαγωνισμός είναι στημένος
όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018, είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων. «Δεν μπορώ να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ όσο - όσο.

«Εγώ αυτό το σχέδιο το είχα επεξεργαστεί και είχα έρθει και σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρεία, να μπει ως μέτοχος και όχι αγοραστής. Έτσι η ΔΕΗ δεν θα αναγκαζόταν να πουλήσει όσο όσο» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως «φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο - όσο».
Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο «διάδοχός του» στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του, ωστόσο ο ίδιος νωρίτερα δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις στα ενεργειακά. «Κάθε προηγούμενη ταυτότητα παραμένει, δεν απαλείφεται» ανέφερε με νόημα για τη θέση του ως τέως υπουργός Ενέργειας.

«Να πουλήσουμε το 40% για 300 εκατ. ευρώ; Είναι επιχειρήματα του αέρα αυτά. Ναι μπορεί και να πουλήσεις, δεν είμαι δογματικός, αλλά μέσα από δικό μας σχεδιασμό όχι επιβαλλόμενο» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε…» είπε δε. Επίσης, τόνισε πως είχε και την Τρίτη κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Το ερώτημα, είπε ο υπουργός για το εάν θα ψηφίσει τα μέτρα δεν είναι ατομικό. Έχω γαλουχηθεί στη λογική των συλλογικών αποφάσεων. Δεν είμαι στην αριστερά για να κάνω καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο. Η απόφαση είναι συλλογική. Αυτό που προηγείται είναι η συλλογική απόφαση, εγώ προσπαθώ να λειάνω αυτή την απόφαση.

«Έχουμε ανεπιστρεπτί αφήσει πίσω μας της δεκαετία του 70’ και του 80’ δεν πιστεύω ότι μπορεί σήμερα να σταθεί μονοπωλιακά η ΔΕΗ. Δεν είμαι κατά του κρατικού μονοπωλίου, αλλά λέμε ‘’όχι’’ σε μια βίαιη έφοδο στην περιουσία της ΔΕΗ που είναι δημόσια. Να αφήσουμε κάθε πράγμα να εξελίχθη με φυσιολογικό τρόπο - κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της» τόνισε.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι το 66% έπρεπε να περάσει σε ιδιώτες, αλλά αυτό δεν ήταν άνοιγμα, το δίκτυο λέγαμε ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, πείσαμε τους θεσμούς και οι Κινέζοι (State Grid) αγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 376 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη μερική ιδιωτικοποίηση, σχολίασε.

«Αποτυχία ένα τέταρτο μνημόνιο»
«Θα είναι αποτυχία να οδηγηθούμε σε τέταρτο μνημόνιο» παραδέχθηκε όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές. «Να κρατήσουμε ανοιχτό τον δρόμο για να βγούμε έξω από το μνημόνιο. Υπάρχει χρόνος, αρκεί τα μέτρα να λειτουργήσουν με τον κανόνα της λογικής, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το ΔΝΤ «έχει βγει μπροστά».

Ο υπουργός παρατήρησε πως «δεν είναι ανεξάρτητη από το περιεχόμενο της». Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία, αποδίδοντάς τα και στο υφεσιακό μείγμα των υφιστάμενων μέτρων, προσθέτοντας πως το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν πρέπει να οδηγεί σε νέα ύφεση, γιατί τότε και η συμφωνία αυτή καθαυτή θα είναι αρνητική. «Ο λόγος της καθυστέρησης δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στην πλευρά των δανειστών» επέμεινε.

«Ο Σόιμπλε θέλει Μητσοτάκη»
Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε δε την εκτίμηση πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήθελε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό καθώς προέρχονται από συγγενείς χώρους. «Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνωμοτήσει οι πάντες, εγχώριες και ξένες δυνάμεις - και τα ΜΜΕ. Ενοχλεί που υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς σε μια μικρή χώρα» υποστήριξε.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ:

από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom