Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Διόδια-φωτιά στους νέους δρόμους! Αναλυτικά οι τιμές


Πολλές περιοχές θα... αλλάξουν αιώνα με την παράδοση των νέων οδικών δικτύων, όμως οι νέοι δρόμοι θα είναι... στρωμένοι από χρυσάφι, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος των διοδίων.
Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη γίνεται πανάκριβη, ενώ πολλαπλασιάζονται τα διόδια και στα άλλα οδικά δίκτυα προς Πάτρα, Ιωάννινα και Τρίκαλα.

Την πρώτη γεύση θα την πάρουν οι εκδρομείς του Πάσχα που εκτός από νέα τμήματα αυτοκινητόδρομου θα βρουν μπροστά τους και νέους σταθμούς διοδίων.

Αναλυτικά, στη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα οι οδηγοί θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά 11,50 ευρώ. Θα υπάρχουν σταθμοί σε Ελευσίνα (2,10 ευρώ0, Ισθμός (1,80 ευρώ), Ζευγολατιό (2,40 ευρώ), Ρίο (2,40 ευρώ), ενώ θα υπάρχουν και πλευρικοί σταθμοί σε Νέα Πέραμο, Αγ. Θεοδώρους και Πάχη με τιμές 1,40, 0,50 και 0,90 ευρώ αντίστοιχα.

Από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα το κόστος των διοδίων θα είναι στα 12,45 ευρώ και θα υπάρχουν σταθμοί σε Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο, αλλά και πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Γαυρολίμνη, Μεσολόγγι, Κουβαρά, Άρτα και Γοργόμυλο.

Στη διαδρομή από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων σε Μακρυχώρι (2,50 ευρώ) και Λεπτοκαρυά (3,20 ευρώ) και το συνολικό κόστος της διαδρομής θα είναι 30,45 ευρώ.

Στη Θεσσαλία ο νέος δρόμος Ξυνιάδα – Τρίκαλα θα έχει κόστος διοδίων 5,05 ευρώ με δυο σταθμούς σε Τρίκαλα και Σοφάδες ενώ σε δεύτερη φάση θα προστεθούν άλλοι δυο σταθμοί σε Λιανοκλάδι και Οξύνεια με κόστος 7,95 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom