Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ξάνθη: Ξεσηκωμός μουσουλμάνων για τον ιμάμη - Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια (βίντεο)


Δεκάδες άτομα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης για να συμπαρασταθούν στον ιμάμη. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων...

Στον εισαγγελέα για την απαγγελία κατηγοριών οδηγείται ο
ιμάμης που συνελήφθη στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη, καθώς στον αύλειο χώρο του μιναρέ και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν κρυμμένα δύο πιστόλια, ένα αεροβόλο τουφέκι και τριάντα σφαίρες.

Στον Σαμπρί Εμιν Κεχαγιά, που ασκεί ιερατικά καθήκοντα στο τζαμί και μέχρι αργά χθες βράδυ κρατούνταν στην Ασφάλεια, αποδίδεται σχέση με τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε που τυγχάνει πρόεδρος της αποκαλούμενης ''Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας''. 

Φέρονται μάλιστα να πρωτοστάτησαν μαζί σε πρόσφατη εκδήλωση του «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» DEB που οργανώθηκε στο χωριό και στο τέμενος.
Από νωρίς το πρωί δεκάδες μουσουλμάνοι βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για να συμπαρασταθούν στον ιμάμη με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Αστυνομικοί βρίσκονται μέσα και έξω από το κτίριο για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια...


Το χρονικό των αποκαλύψεων
“Συναγερμός” έχει σημάνει στην ΕΥΠ, μετά την ανακάλυψη όπλων σε κτίσμα στο προαύλιο χώρο τζαμιού σε κοινότητα της Ξάνθης. Αστυνομικοί έπειτα από πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα και ανακάλυψαν οπλισμό και πυρομαχικά. Κρατείται και ανακρίνεται ο ιμάμης του συγκεκριμένου λατρευτικού χώρου.

Η είδηση θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή και για όλες τις εξέλιξεις ενημερώνεται το Μαξίμου, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από επίσημες πήγες της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ξάνθης, έπειτα από πληροφορίες που είχαν πραγματοποίησαν έρευνα στο τζαμί τις κοινότητας Τοπείρου του Δήμου Ηλιόπετρας.

Εκεί σε βοηθητικό κτίριο του τζαμιού που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του τεμένους, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα δυο πιστόλια, το ένα μάρκας “Clogk” με σιγαστήρα και μια συσκευασία με 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ορισμένες από αυτές κατάλληλες για πολεμικό τυφέκιο.

Άμεσα οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του ιμάμη, όπου έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ένα τυφέκιο τύπου “Φλόμπερ”, με αποτέλεσμα ο ιμάμης να προσαχθεί στην υπηρεσία τους και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιμάμης, όταν πια προσήχθη στον Εισαγγελέα, υποστήριξε πως τα όπλα και τα πυρομαχικά είναι δικά του, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις κυρίως γιατί είχε τα όπλα.

Έπειτα από αυτή την παραδοχή, ο Εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη και την κράτησή του μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Ήδη τα δυο πιστόλια αλλά και το “φλόμπερ” μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ώστε να ερευνηθούν βαλλιστικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί είτε σε παράνομες υποθέσεις, ακόμα και σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στο μεταξύ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ηγεσία της ΕΥΠ, η οποία λαμβάνει άμεσα πληροφορίες από το κλιμάκιο της Υπηρεσίας στην περιοχή της Ξάνθης. Τέλος και όσον αφορά στην πληροφορία που έφθασε στα γραφεία της Ασφάλειας Ξάνθης για την ύπαρξη οπλισμού στο τζαμί του Τοπείρου, λέγεται πως πρόκειται για διαβαθμισμένη πληροφορία που χειρίστηκαν Ελληνικές Υπηρεσίες.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom