Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Εργασιακός Μεσαίωνας στην καθαριότητα της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΙΚΑ Ζωγράφου - Καταγγελία του ΣΕΡΚΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι

«ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ»

Διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ στου Ζωγράφου σήμερα Δευτέρα 13/3/2017 στη 1 μ.μ.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Καθαριότητα – ΣΕΡΚΑ


Απλήρωτο από τις αρχές Δεκέμβρη είναι το προσωπικό στην καθαριότητα στη Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΙΚΑ που εδρεύει στο Δήμο Ζωγράφου (Παπαδιαμαντοπούλου 87).
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι (παιδιά κάτω των 25 ετών) εργοδοτούνται από την εργολαβική εταιρία «Τhe Brothers», ιδιοκτησίας Θεόδωρου Μουρτζή (με έδρα στην Πάτρα).
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο κ. Μουρτζής απέλυσε (προφορικά) την εργαζόμενη Κ.Ι. επειδή ζήτησε επίμονα τα δεδουλευμένα της. Όταν η Κ.Ι. του είπε «αφού με απολύεις, δώσε μου τα δεδουλευμένα μου», αυτός της απάντησε «θα πάρεις τα α…. μου», ενώ απείλησε και την σωματική της ακεραιότητα.
Εκπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ πήραμε τηλέφωνο την Πέμπτη τον εργολάβο. Μόλις δηλώσαμε όνομα και ιδιότητα ο κ. Μουρτζής άρχισε να μας βρίζει ακατάσχετα και μας απείλησε, μεταξύ άλλων, ότι «θα μας βρει και θα μας ξεκοιλιάσει». Όλα αυτά ειπώθηκαν παρουσία όλων των εργαζομένων καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία γινόταν με ανοιχτή ακρόαση.
Την ίδια μέρα κατέφτασαν στο ΙΚΑ με εταιρία κούριερ έγγραφα για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. 
Ήταν αποδείξεις πληρωμής για λεφτά που οι εργαζόμενοι δεν είχαν πάρει!!! Μάλιστα το έγγραφο που καλούνταν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι έγραφε ότι πήραν την αμοιβή τους σε μετρητά και ότι υπογράφοντας δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση από την εταιρία. 
Εξηγήσαμε στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να υπογράψουν και αυτοί μας είπαν ότι μέχρι σήμερα υπέγραφαν αυτά τα χαρτιά γιατί τους απειλούσαν πως αν δεν υπογράψουν δεν θα πληρωθούν και θα χάσουν τη δουλειά τους. 
Αυτή είναι μια πάγια ταχτική των εργολάβων καθαριότητας… «υπογράφεις ότι θέλω ή απολύεσαι!».
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και την ασυλία των εργολάβων.Και αυτό το τέλος μπορούν να το βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι!
Καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστην Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ στου Ζωγράφου(Παπαδιαμαντοπούλου 87)Την Δευτέρα 13/3/2017 στη 1 μ.μ.
 Διεκδικούμε:
  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
  • Να κηρυχθεί η εταιρία του κ. Μουρτζή έκπτωτη σύμφωνα με το άρθρο 68 του νόμου 3863/2010, γιατί δεν τηρεί τις διατάξεις την εργατικής νομοθεσίας.
ΣΕΡΚΑ
Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα

serka.osy@gmail.comwww.facebook.com/ΣΕΡΚΑ
από https://xekinimazografou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: