Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Νυχτερινή εμπλοκή και Μάλτα γιόκ - Διαφωνία Τσίπρα - Τσακαλώτου


Το παρασκήνιο της εμπλοκής στην διαπραγμάτευση που ενώ όλα έδειχναν ότι είχε κλείσει ξαφνικά έγινε η ανατροπή περιγράφει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάψει προσύμφωνο με τους δανειστές αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και το εύρος των περικοπών στις συντάξεις, ο Αλέξης Τσίπρας διαφώνησε σφόδρα και εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να περάσει.

Ο πρωθυπουργός, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να στείλει μια επιστολή στην τρόικα, με την οποία να ζητεί αλλαγή στα αρχικώς συμφωνηθέντα για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις από το 2019. Δηλαδή, να μην ξεκινήσουν οι περικοπές στις συντάξεις από το 2019.

Αυτό, προκάλεσε αναστάτωση στους δανειστές με το ΔΝΤ να το θεωρεί σαφώς εχθρική ενέργεια και να απαντά με άνοιγμα και πάλι του θέματος των εργασιακών και να επαναφέρει την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων πολύ πάνω από το 5%.

Έτσι, το EuroWorkingGroup κατέληξε σε αποτυχία και σε τηλεδιάσκεψη στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών πιστοποιήθηκε το αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom