Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΚΡΗΤΗ: Όλα έτοιμα για την απόβαση των αγροτών στην Αθήνα - Αναχωρούν το βράδυ

Φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν μια... ιστορική κινητοποίηση στην πρωτεύουσα

Μία ανάσα πριν την απόβαση τους στο κέντρο της Αθήνας στις 8 Μαρτίου βρίσκονται οι αγρότες Κρήτης, Πελοποννήσου, Μακεδονίας διαμαρτυρόμενοι για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

Με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά αναχωρούν απόψε οι Κρητικοί αγρότες προκειμένου να δώσουν το παρόν στο αυριανό συλλαλητήριο με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ενάντια στα ασφαλιστικά και στα φορολογικά μέτρα.

Έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους φορέων αλλά και την στήριξη άλλων επαγγελματικών κλάδων οι αγρότες φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν μια… ιστορική κινητοποίηση στην πρωτεύουσα.

»Θα προσπαθήσουμε για άλλη μία φορά να τους πούμε ότι τα μέτρα οδηγούν σε αποπαραγωγή και πως σε πολύ λίγο δεν θα υπάρχει κανείς από μας, λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Παραγωγοί στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου δεν στήνουν τους πάγκους τους την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Πρόκειται για την λαϊκή αγορά της Τετάρτης, η οποία λειτουργεί σε δρόμους πέριξ της Παναγίτσας Μασταμπά καθώς και στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε το Δ.Σ. των παραγωγών λαϊκών αγορών Ηρακλείου, με τον Πρόεδρο κ. Παντελή Παπαδάκη να καλεί τους παραγωγούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Κρήτης, σημειώνεται ότι «έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων (που αφορούν σε ασφαλιστικό και φορολογικό) και που συνεπάγεται την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα.

Τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν τους παραγωγούς, τους εργαζομένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις βγαίνουν εκτός παραγωγής καθώς δεσμεύεται το 60-80 % των εισοδημάτων μας που καλούμαστε να καταβάλλουμε για φόρους και εισφορές».

Στην ανακοίνωση προστίθενται ότι «όλο και περισσότεροι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μη μπορώντας να ζουν με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια. Είμαστε περήφανος λαός και αυτοί φρόντισαν με τα μέτρα τους να μας υποτάξουν, να κατασπαράξουν πρώτα εμάς και να καρπωθούν έπειτα τη γη μας που με τόσο αγώνα και ιδρώτα καλλιεργούμε.

Οι περήφανοι γερόντοι μας, που σήκωσαν πολλές φορές ανάστημα στους κατακτητές, που αψήφησαν το κρύο και την πείνα και πολέμησαν στα βουνά, σκύβουν πια το κεφάλι ντροπιασμένοι γιατί δε μπορούν πλέον να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αν αυτούς τους γερόντους, τους βοηθούσαν τα κουρασμένα τους πόδια, και δεν πονούσαν τα ροζιασμένα χέρια τους, θα οδηγούσαν αυτοί τον αγώνα που επιβάλλεται να κάνουμε».
http://apopsilive.gr/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Eυχομαι αυτη η παναγροτικη συγκεντρωση διαμαρτυρια
ναχει μαζικοτητα και να ρημαξει τα ανομα και απανθρωπα
σχεδια της καραδεξιας κυβερνησης και των μαφιοζων των
Βρυξελων Ομως κατι μου λεει οτι οι αγροτοπατερες εχουν
ετοιμα κατευναστικα και πυροσβεστικα σχεδια για να λυγι
σουν την αγωνιστικη διαθεση των αγροτων κατι που φανη
κε κι απ τις προηγουμενες κινητοποιησεις των αγροτων
στους δρομους και τα μπλοκα Ελπιζω οι αγροτες τουτη τη
φορα να μην αφησουν τον αγωνα τους να ξεπουληθει απ
τους αγροτοπατερες

Read more: Go to TOP and Bottom