Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Επαφές στην Αθήνα της Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στην Πάρο - Ποιοι πετούσαν το μπαλάκι... (φωτο)


Η Επιτροπή Αγώνα δήμου Πάρου κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί μας, ολοκλήρωσε τις συναντήσεις στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Οι επαφές στην Αθήνα ξεκίνησαν με την ενημέρωση με τον κ. Στρατή Κόρακα στα γραφεία της ΚΟΒ Αττικής του ΚΚΕ.
Στη συνέχεια (μετά τη συνάντηση στην Ο.ΠΑ.Σ.), υπήρχε ενημέρωση με τον Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, στα γραφεία του κόμματος στο Σύνταγμα.
Επίσης, ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Παν. Σγουρίδη.
Η συνάντηση στην ΟΠΑΣ
Οι εκπρόσωποι του δήμου Πάρου (δήμαρχος Μ. Κωβαίος, πρόεδρος Περ. Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, Κ. Μπιζάς, εκπρόσωπος αντιπολίτευσης δήμου Πάρου και επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης, Κ. Ροκονίδας), συναντήθηκαν σε ενημερωτική συνάντηση με την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων, στα γραφεία της τελευταίας. Η συνάντηση κρίνεται πετυχημένη από πλευράς παρουσίας πολιτών.
Κατά την ενημερωτική συνάντηση εκτός από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, μίλησαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, καθώς και ο εκ της αντιπολίτευσης, Γ. Βρούτσης.
Επίσης, στη συνάντηση έλαβε τον λόγο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος ήταν απόλυτος στο δίκαιο αίτημα του νησιού μας για τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και μεταξύ άλλων είπε: «[…] θα κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την κατάργηση αυτού του ανοσιουργήματος».
Στη συνάντηση έλαβε τον λόγο και ο έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος και αυτός εξέφρασε την αντίθεσή του με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας, ενώ μίλησαν επίσης, εκπρόσωποι της Ο.ΠΑΣ. (Ροδόπουλος), κ.α.
Τα «στραβά»
Κυριολεκτικά «ήξεις αφήξεις» ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα.
Με εξαίρεση τον κ. Κόρακα του ΚΚΕ, όλοι οι υπόλοιποι πετούσαν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Ο κ. Σκρέκας έλεγε αν μπορούν να μπουν λιγότερες και αν οι ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να είναι τουριστικό θέαμα… ενώ ο κ. Σγουρίδης έλεγε να ετοιμάσουμε (εμείς) τροπολογία, για να την καταθέσει το κόμμα του στη Βουλή!
Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές Κυκλάδων στη συνάντηση στην Ο.ΠΑ.Σ., ο κ. Συρμαλένιος υποστήριζε ότι θα πράξουν με ότι απόφαση βγάλει το Σ.τΕ., ο κ. Μανιός έλεγε να τους «υποχρεώσουμε» με την αγωνιστική μας διάθεση να υποστηρίξουν το αίτημά μας στη Βουλή και ο κ. Βρούτσης υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τον Νόμο, δίχως όμως να λέει τη δική του άποψη.
Με λίγα λόγια ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον ή ακόμα καλύτερα ενώ συμφωνούσαν για το «έγκλημα» που πάει να συντελεστεί, κανείς δε λάμβανε την ευθύνη. Η κοκορομαχία στον απόλυτο ορισμό της…
Τέλος, το μόνο ΜΜΕ από την Πάρο που έδωσε το παρόν στις συναντήσεις των Αθηνών, ήταν η "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ".
http://fileleutheros.net/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Eγω εχω τη γνωμη οτι αυτη τη γης που ειναι δικη μας
αλλα κυριως καταδικης σας να την υπερασπιστειτε
εσεις οι ιδιοι και μην περιμενεται συμπαρασταση απο
τους εθνοσωτηρες και καποιους παρατρεχαμενους
Αυτοι ετσι συνηθιζουν να κανουν πετανε το μπαλακι
ο ενας τον αλλο Η υποθεση σας ειναι ολοιδια με αυτη
της Κερατεας και των Σκουριων Στην Κερατεα η υπο
θεση εληξε με περηφανη νικη των κατοικων της Κερα
τεας η υποθεση και ο αγωνας των κατοικων στις Σκου
ριες εχει πολυ ψωμι ακομη αλλα το σιγουρο ειναι οτι
η ολη υποθεση κι εκει θα κριθει απ τον αγωνα των
ιδιων των κατοικων και απο κανεναν αλλο Αγωνιστειτε
και μην τους αφησεται να σκαψουν ουτε ενα λακκο για
θεμελιωση γεννητριας

Read more: Go to TOP and Bottom