Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Σαββαΐδου στο ΣτΕ: Μ' έδιωξαν για πολιτικούς λόγους!


Η προσφυγή της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου δικάστηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου η ίδια είχε προσφύγει ζητώντας να ακυρωθεί η αποπομπή της από τη θέση αυτή ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Η κα Σαββαΐδου που αποπέμφθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το 2015 προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενη σειρά νομικών διατάξεων και συνταγματικών ρυθμίσεων που κατά τη γνώμη της συνηγορούν υπέρ της θέσεώς της ότι η αποπομπή της ήταν παράνομη.

Κατά τη σημερινή εκδίκαση της προσφυγής της η ίδια έκανε λόγο για πολιτική εμπάθεια, ενώ αναφερόμενη στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της τόνισε ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας «προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων για το λόγο ότι η αιτούσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση».

Επίσης, η κα Σαββαΐδου ανέφερε ότι έκλεισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος της που αφορούσε την παροχή χρονικού περιθωρίου ενός έτους αντί ενός μήνα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να αποδώσουν στο δημόσιο ποσοστά που εισέπρατταν επί της αξίας των διαφημίσεων.

Το βούλευμα 1338 του 2016 όπως ανέφερε η ίδια δεν εντόπισε ενδείξεις ποινικής της ευθύνης, ενώ παράλληλα τα επιχειρήματά τους ανέπτυξαν και οι δικηγόροι των δύο πλευρών. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο ως το προσεχές καλοκαίρι.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: