Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Νέα έκρηξη της Αίτνας! Τραυματίστηκαν τουρίστες και μέλη συνεργείου του BBC (φωτο & βίντεο)


Αρκετοί τουρίστες και μέλη συνεργείου του BBC τραυματίστηκαν από λάβα και πέτρες μετά τη νέα έκρηξη (δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες) που σημειώθηκε στην χιονισμένη Αίτνα.



Η δημοσιογράφος του BBC Rebecca Morelle έγραψε στο Twitter πως εκτιμάται ότι έχουν τραυματιστεί 8 άνθρωποι από την έκρηξη της Αίτνας. Μια 78χρονη γυναίκα βρισκόταν πολύ κοντά όταν σημειώθηκε η έκρηξη αλλά κατάφερε να φύγει με ασφάλεια από το σημείο.
Όσοι βρίσκονταν κοντά στο ηφαίστειο την ώρα της έκρηξης έτρεχαν να ξεφύγουν ενώ εκτοξεύονταν λάβα, βράχια και πέτρες. "Αυτό ήταν υπενθύμιση του πόσο επικίνδυνο και απρόβλεπτα μπορούν να είναι τα ηφαίστεια. Σταθήκαμε τυχεροί και διαφύγαμε", σημειώνει η Rebecca Morelle.

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κοψίματα, μώλωπες και εγκαύματα από την έκρηξη του ηφαιστείου, με έμπειρο ηφαιστειολόγο να τονίζει πως ήταν από τα πιο επικίνδυνα περιστατικά τα τελευταία 30 χρόνια.
http://www.mirror.co.uk/

Σύμφωνα με την Corriere dela sera η ροή της λάβας έχει φτάσει στα 2700 μέτρα και λίγο πιο κάτω,ενώ στα 2500 υπάρχει το τελεφερίκ!


Δείτε κι άλλες φωτο στην ιταλική Corriere dela sera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom