Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ στην Πάτρα: 17χρονη μαθήτρια λιποθύμησε γιατί είχε τρεις μέρες να φάει! - Δεκάδες παιδιά πηγαίνουν σχολείο νηστικά! (βίντεο)


- Η περίπτωση της 17χρονης μαθήτριας Λυκείου που λιποθύμησε από την πείνα δεν είναι η μοναδική
- Οικογένειες από την Στερεά Ελλάδα ταξιδεύουν στην Πάτρα για να προμηθευτούν από οργάνωση τρόφιμα και ρούχα!
- Πατέρας ήταν τόσο φτωχός που έμενε στο αυτοκίνητο με το ανήλικο παιδί του
- «Έχουμε πολλούς μαθητές που πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο», λέει ο υπεύθυνος της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι
Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους υπεύθυνους της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα η είδηση της λιποθυμίας μιας 17χρονης μαθήτριας απο πείνα σε λύκειο της αχαϊκής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί καθώς,όπως λένε στο Newsit.gr, τέτοια περιστατικά αποτελούν συχνό φαινόμενο από όταν ξέσπασε η κρίση.

Το Φωτεινό Αστέρι ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τη συλλογή τροφίμων και οικονομικής βοήθειας προς την οικογένεια της 17χρονης και η γραμματέας της οργάνωσης, κ.Νικολακοπούλου, περιγράφοντας την ιστορία της άτυχης έφηβης, κάνει λόγο για μια δύσκολη περίπτωση. "Η κοπέλα λόγω ηλικίας ντρεπόταν να πει ότι λιποθύμησε γιατί είχε να φάει τρεις ημέρες", λέει στο Newsit.gr η κ.Νικολακοπούλου και επισημαίνει πως στα δεκάδες περιστατικά υποσιτισμένων μαθητών τα παιδιά μικρότερων ηλικιών μιλάνε πιο εύκολα για το πρόβλημα τους.

"Δεν μιλάμε για μοναδικό περιστατικό. Απλά ήταν πιο τραγικό γιατί είχε μαζί και μια λιποθυμία. Έχουμε πολλούς μαθητές που πάνε νηστικοί στο σχολείο", καταγγέλλει στο Newsit.gr ο πρόεδρος της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι, Χρήστος Σπηλιώπουλος, και περιγράφει ένα παρόμοιο συμβάν σε νηπιαγωγείο της Πάτρας. "Ηρθε η νηπιαγωγός και μας ζήτησε βοήθεια για πέντε οικογένειες γατί είδε ότι τα παιδάκια δεν σιτίζονται καλά. Τα κατάλαβε αμέσως τα μικρά ενώ τα μεγάλα το κρύβουν, ντρέπονται, ίσως να έχουν και τέτοια οδηγία απο την οικογένεια για να μην γίνουν ρεζίλι", λέει χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στις 420 οικογένειες που ζητούν βοήθεια από την οργάνωση, με ορισμένες να ταξιδεύουν από την Στερεά Ελλάδα μέχρι την Πάτρα προκειμένου να λάβουν τρόφιμα και ρούχα, ο κ.Σπηλιωπουλος ξεχώριζει ως πιο δύσκολες περιπτώσεις μια οικογένεια στην οποία οι γονείς πάσχουν απο καρκίνο και αδυνατούν να συντηρήσουν οικονομικά τα ανήλικα παιδιά τους καθώς και αυτήν πατέρα και ανήλικου παιδιού οι οποίοι έμεναν στο αμάξι τους.

"Ήρθε η νηπιαγωγός και μας ενημέρωσε ότι το παιδί ζει με τον πατέρα του στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς είχε χαρούμενη κατάληξη γιατί μέσα σε 15 ημέρες βρέθηκε εταιρεία που έδωσε δουλειά στον πατέρα", τονίζει ο κ.Σπηλιώπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: