Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το ΠΑΜΑΚ ξαναβγάζει σχεδόν αυτοδύναμη τη Ν.Δ. με 17 μονάδες διαφορά και με πρωθυπουργό τον.... Κανένα!!!!! (Ολόκληρη η δημοσκόπηση)


Προβάδισμα 17 μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτοξεύεται» πάνω από τις 60 μονάδες..

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ στηρίζεται από το 32,5% των ψηφοφόρων – χάνοντας μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Φεβρουαρίου – ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 15,5%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα.

Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα με 7,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το φράγμα του 3% για είσοδο στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες πάντως να είναι κοντά στο όριο, με 2,5%.

Για μία ακόμα φορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός βγαίνει ο κύριος... Κανένας


Οι ψηφοφόροι δεν πείθονται για συναίνεση στα μέτρα και για αναθεώρηση

Το πλεονέκτημα της ΝΔ έρχεται υπό τη σκιά του μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, στάση που υποστηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών.

Το 52% δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταψηφίσει τα μέτρα, ενώ στον αντίποδα περίπου τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιδείξει συναίνεση και να υπερψηφίσει τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση και στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία επανέφερε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες, καθώς πάνω από δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα.

Με αυτή τη θέση συμφωνεί μάλιστα και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,5%.



Προβάδισμα ΝΔ και σε άλλα μέτωπα

Σε αυτό το κλίμα, στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της ΝΔ «φουσκώνει» στις 60,5 μονάδες. Το 73% των πολιτών εκτιμά ότι η Πειραιώς θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 12,5% προβλέπει επικράτηση της Κουμουνδούρου.

Η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτείνεται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 18 μονάδες, 37% έναντι 19%. Τα πρωτεία βέβαια τα κερδίζει ο «κανένας», θέση που υποστηρίζουν 42 στους 100 πολίτες.



... αλλά η απογοήτευση είναι γενικότερη

Παρά το πλεονέκτημα της ΝΔ, η δημοσκόπηση φανερώνει εκ νέου τη συνολική απογοήτευση του εκλογικό σώματος με τον πολιτικό κόσμο.

Πάνω από 71 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά συνάμα το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά.

Το 86% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα 


Σχόλιο Ζείδωρον: Αφού πούμε για μία ακόμα φορά ότι τις δημοσκοπήσεις τις διαβάζουμε για να γελάμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι με ποσοστό από 33% και πάνω και υπό προϋποθέσεις (δηλαδή τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 19%) το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom