Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εξ' ουρανού 13η σύνταξη στον Μάκη Μπαλαούρα του ΣΥΡΙΖΑ! - Τι απαντά ο ίδιος (ηχητικό)


Πολλά κενά αποδεικνύεται πως είχε το σύστημα χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος προς τους συνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο εντός, όσο -και κυρίως- εκτός χώρας.

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βοήθημα, που βαπτίστηκε «13η σύνταξη», το έλαβε ακόμα και εν ενεργεία βουλευτής, απλώς επειδή εμφανιζόταν σε αυτό να λαμβάνει σύνταξη κάτω των 850 ευρώ, που αποτελούσε και το μοναδικό κριτήριο για να καταστεί κάποιος δικαιούχος.

Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής δεν ήταν άλλος από τον εκλεγόμενο στην Ηλεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, στον λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν 300 ευρώ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο λόγος που του χορηγήθηκε έγκειται στο γεγονός ότι στο σύστημα εμφανιζόταν ως χαμηλοσυνταξιούχος των 550 ευρώ, καθώς η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως πρώην υπάλληλός της έχει περικοπεί βάσει νόμου - από τον Ιανουάριο του 2015 - λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κι έτσι αυτομάτως του πιστώθηκαν 300 ευρώ.

Το σύστημα, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν αποδείχθηκε διάτρητο μόνο στην περίπτωση του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, αλλά και για πολλούς άλλους συνταξιούχους, οι οποίοι καρπώθηκαν το έκτακτο βοήθημα, ενώ κάποιοι άλλοι το στερήθηκαν, ενώ το δικαιούνταν.

Αυτό συνέβη διότι ο νόμος δεν περιελάμβανε καμία εξαίρεση γι αυτούς που είχε ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξης.

Τι απαντά ο Μπαλαούρας στον Realfm
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας αναφέρθηκε στην «13η σύνταξη» που του χορηγήθηκε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται διασταυρώσεις των στοιχείων για να μην είναι τυφλό το σύστημα.

«Όπως κάθε εργαζόμενος που είναι συνταξιούχος παίρνει ένα μέρος της σύνταξης του, περικόπτεται το 70% και παίρνει το υπόλοιπο… Η σύνταξη μου είναι περίπου 600 ευρώ. Η 13η σύνταξη ήταν 300 ευρώ. Εγώ προσωπικά το πληροφορήθηκα το πρώτο 10ημερο του Γενάρη.

Με πληροφόρησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος που είμαι συνταξιούχος από τον φορέα εκεί ότι είμαι και εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους που θα πάρουμε τη σύνταξη που δόθηκε σαν βοήθημα. Δεν το πίστευα, δεν είχα καν αντιληφθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις.

Ζήτησα και μου έστειλαν αν θυμάμαι καλά στις 18 του Γενάρη τη λίστα με τους συνταξιούχους που παίρνουν το βοήθημα και ήμουν και εγώ μέσα. Εγώ αμέσως διαμήνυσα στον Σύλλογο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος ότι το ποσό αυτό θα το επιστρέψω σε αυτούς.

Το επέστρεψα στο ταμείο αλληλεγγύης των συνταξιούχων και στο απεργιακό ταμείο του Συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας και πρόσθεσε:
«Προσπαθούμε να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των καταθέσεων, των φορολογικών δηλώσεων και δυστυχώς δεν μπορούμε να το κάνουμε… Τότε δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να γίνει μία γενίκευση αυτού του θέματος… Μου έχουν καταγγείλει περιπτώσεις, ότι το κοινωνικό εισόδημα που χορηγείται σε πάρα πολλούς ανθρώπους ότι υπάρχουν άτομα τα οποία έχει η γυναίκα τους για παράδειγμα μία μικροεπιχείρηση και παίρνει το επίδομα. Αυτά όλα θα λειανθούν και θα βρεθούν στην πορεία»

Στο ερώτημα γιατί δεν δημοσιοποίησε το γεγονός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «η δημοσιοποίηση δεν είχε κανένα νόημα. Δεν έχει καμία δουλειά το υπουργείο Οικονομικών. Μίλησα με τις υπηρεσίες και μου είπαν ότι δυστυχώς το σύστημα δεν μπορεί να κάνει διασταύρωση στοιχείων. Ελπίζω σύντομα να μπορεί να γίνει διασταύρωση στοιχείων».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom