Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΠΑΟΚ - Πανιώνιοος 1-0: Ο Πέλκας μπήκε στο 80',στο 94' σκόραρε και απεβλήθη! Δείτε γιατί (φωτο)


«Λύτρωση» στην εκπνοή για τον ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στην Τούμπα, με τον Δημήτρη Πέλκα να σκοράρει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει στην ομάδα του τη νίκη με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κυανέρυθροι» φάνηκαν να αντέχουν, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 77΄, λόγω αποβολής του Οικονόμου, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ και μείωσαν σε δύο βαθμούς τη διαφορά τους από τους Νεοσμυρνιώτες, που παραμένουν στη δεύτερη θέση. Μετά το γκολ που πέτυχε ο Πέλκας αντίκρισε κόκκινη κάρτα για απρεπή χειρονομία.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (80΄ Πέλκας), Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ενρίκε (84΄ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (75΄ Αθανασιάδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΣ): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιότα, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούρας (75΄ Ταπόκο), Γιεσίλ (86΄ Σαββίδης), Μασούντ (90΄+3΄ Μαχμούτοβιτς).

Το ματς τελείωσε ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις πολύτιμούς βαθμούς και ο νεαρός έβαλε τρικλοποδιά στην καριέρα του.

Ο Δημήτρης Πέλκας εξελίχθηκε από θετικό σε αρνητικό ποδοσφαιριστή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, αφού πανηγύρισε με άσεμνη χειρονομία το νικητήριο γκολ που σημείωσε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο.
Ο 23χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός αρχικά κάλυψε με το χέρι τα μάτια του, ωστόσο στη συνέχεια με το δεξί χέρι έπιασε τα γεννητικά όργανα και άρχισε να τα επιδεικνύει.
Ακολούθως, συνέχισε τον πανηγυρισμό με τους συμπαίκτες του.
Ο διαιτητής αντιλήφθηκε την κίνησή του, με συνέπεια να τον αποβάλλει όταν ολοκλήρωσε τον πανηγυρισμό του. Η άσεμνη χειρονομία του έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων στο διαδίκτυο προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τους οπαδούς του Πανιωνίου.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Πηγή: filathlos.gr

Ο Ίβιτς δικαιολόγησε τον Πέλκα! Η διοίκηση;

Θέμα προέκυψε με την ενέργεια του Δημήτρη Πέλκα στην φάση του γκολ και τον απρεπή πανηγυρισμό του στο τέλος του αγώνα στην Τούμπα και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.

Ο παίκτης ισχυρίζεται πως με την χειρονομία του, που ήταν έκφραση της στιγμής, δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν ούτε και τους ανθρώπους του Πανωνίου, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποδέχεται τον ισχυρισμό και τις αιτιολογίες του παίκτη και θα τον καλέσει σε απολογία για παροχή εξηγήσεων.

Ο παίκτης από τα Γιαννιτσά αρχικά μίλησε για το γκολ και τον πανηγυρισμό που οδήγησε στην αποβολή του: «Να μείνουμε καλύτερα στο γκολ. Δεν κατάλαβα κι εγώ τι έγινε στην αποβολή... Χαίρομαι για την πορεία του Πανιωνίου, σέβομαι πολύ τα παιδιά που αγωνίζονται εκεί και αρκετοί από αυτούς είναι φίλοι μου. Δε σήμαινε κάτι ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός, δεν πήγαινε σε κάποιον. Όταν μπαίνεις αλλαγή, σκοράρεις ένα γκολ στο 95' και δίνεις τη νίκη στην ομάδα σου, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Δεν έχω να ζητήσω συγνώμη από κανέναν. Δεν πήγαινε πουθενά, ο πανηγυρισμός. Ήθελα να δείξω ότι σαν ομάδα έχουμε τσαγανό και δε μετανιώνω για κάτι».

Για τους ιδιαίτερους πανηγυρισμούς του, καθώς είχε προηγηθεί και ένας ακόμα σε προηγούμενο γκολ του: «Μου βγαίνει ο αληθινός μου εαυτός μέσα στο γήπεδο. Δε μπορεί να μετανιώνει κανείς όταν είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του».
Για το γεγονός ότι είναι μία μέσα και μία έξω από την ομάδα: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη, ωστόσο πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή για να δώσεις λύσεις στην ομάδα σου».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Στυλιάρας έγραψε στο φύλλο αγώνα πως απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, με υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή, γιατί ο Πέλκας την στιγμή του πανηγυρισμού του, έκανε απρεπή χειρονομία με την επίδειξη των γεννητικών του οργάνων προς τον πάγκο του Πανιωνίου.

Ο Ιβιτς στήριξε τον Πέλκα
Από την άλλη μεριά, δικαιολόγησε την χειρονομία του ποδοσφαιριστή του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, και το εξέφρασε αυτό στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα της Τούμπας με τον Πανιώνιο.

Το συγκεκριμένο σημείο των δηλώσεων του Σέρβου τεχνικού: «Κρατάμε τη συνολική παρουσία και το ότι η ομάδα προσπάθησε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Όλη την εβδομάδα λέγαμε ότι παίζουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει να χάσει δύο μήνες.

Έχει γρήγορους παίκτες μπροστά ο Πανιώνιος, κλείνει καλά τους χώρους. Γνωρίζαμε ότι θα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πιο δύσκολο και από τα προηγούμενα. Κερδίσαμε ευτυχώς, οι παίκτες μου έδειξαν θέληση και χαρακτήρα.

Στον πανηγυρισμό δείξαμε ότι είμαστε άνδρες, κι έχουμε χαρακτήρα και πήραμε κόκκινη κάρτα. Δεν υπάρχει καμία λογική να παίζουμε μέσα στην έδρα μας κι ο παίκτης μας να πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο και να δέχεται κόκκινη κάρτα. Να είναι κάτι προσβλητικό ή να ήταν εκτός έδρας και να προσβάλλει την άλλη ομάδα θα μπορούσα να το καταλάβω. Σήμερα φάνηκε ότι δε θέλησε να προσβάλλει κανέναν, αν και δυστυχώς το πλήρωσε ακριβά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom