Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στο μικροσκόπιο η φονική πορεία της Porsche - Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, η ταχύτητα και τα ελαστικά - Το μήνυμα του τραγικού πατέρα (φωτο & βίντεο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ

Στα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο 83,7 χλμ της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - ανάμεσά τους ένα παιδί μόλις 2,5 χρονών - ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει πολλοί παράγοντες, ωστόσο, δύο είναι τα βασικά σημεία που συγκεντρώνουν περισσότερο τα βλέμματα: Η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο 24χρονος οδηγός της Porsche, Γιώργο Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, καθώς και η κατάσταση των ελαστικών.
Αυτό που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας είναι η πορεία του οχήματος, όχι μόνο τα τελευταία μέτρα πριν από τη σύγκρουση αλλά αρκετά χιλιόμετρα πριν, προκειμένου να διαπιστώσουν την ταχύτητα αλλά και την οδηγική συμπεριφορά οχήματος και οδηγού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για την ταχύτητα του οχήματος τα τελευταία 50 χλμ: Όπως διαπιστώθηκε, από την ώρα που πέρασε το όχημα τα διόδια Αφιδνών μέχρι την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα, καταγράφεται μέση ωριαία ταχύτητα 187,5 χλμ.
Όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Γιώργος Θεοχαρόπουλος στο δελτίο του Star, «περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο του δυστυχήματος με προσπέρασε η Porsche. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Porsche ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα».
«Την ώρα που με προσπερνούσε, αυτό που κατάλαβα ήταν ένας θόρυβος και ένιωσα ένα τράνταγμα, όπως είναι όταν σε προσπερνάει κάτι με υπερβολική ταχύτητα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως όταν το αυτοκίνητο τον προσπέρασε, βγήκαν καπνοί από τα λάστιχα και στο οδόστρωμα διασκορπίζονταν κομμάτια ελαστικού.
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Alpha, τα λάστιχα ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006(!).
Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος από αυτοψία που έκανε στο σημείο της σύγκρουσης, τα λάστιχα του πολυτελούς αυτοκινήτου με επιβάτες τον Γιώργο Βακάκη και τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο ήταν χρονολογίας του 2006.
Το χρονικό της τραγωδίας
Ο δύστυχος 41χρονος πατέρας ταξίδευε μαζί με την 33χρονη σύζυγό του και τον μόλις 2,5 ετών γιο τους, οδηγώντας το αυτοκίνητο τούς, ένα Ηonda Civic, με προορισμό την πόλη της Πτολεμαΐδας, απ’ όπου κατάγονται.
Στη διάρκεια της διαδρομής, σταμάτησε στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού για να πάει στην τουαλέτα, μόλις ένα λεπτό πριν συμβεί το τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Από την σφοδρότατη σύγκρουση, αμέσως ξέσπασε φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα.
Ακούγοντας την έκρηξη ο 41χρονος πετάχτηκε από την τουαλέτα, όπως έχει καταγράψει και το βίντεο ντοκουμέντο και είδε το φρικτό θέαμα να καίγονται αβοήθητοι η 33χρονη σύζυγός του και το μόλις 2,5 ετών αγοράκι τους, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει και να τους σώσει.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο ξάδερφος του συζύγου της 33χρονης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η γυναίκα ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος...

Με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και το παιδί του

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook αποχαιρέτησε τη σύζυγό του και τον μόλις 3 ετών γιο τους, ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασε τα πάντα.

«Αγάπη μου γλυκιά, καλό παράδεισο. Να έχεις αγκαλιά τον Παυλάκη μας. Κάποτε θα έρθω να σας βρω. Σας λατρεύω» έγραψε ο άτυχος πατέρας, Υπάτιος Πατμάνογλου.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom