Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΣ: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές του νησιού - Υπέγραψε και συ

Κάποιοι βάλθηκαν να "φυτέψουν" ανεμογεννήτριες στα γυμνά από δέντρα βουνά της Πάρου

Στο όμορφο νησί της Πάρου κορυφώνεται η μάχη όλων κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές του νησιού,που κάποιοι φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους!

Παρακάτω δημοσιεύουμε άρθρα από έγκυρα τοπικά site για να διαβάσετε τις θέσεις των κατοίκων,της αυτοδιοίκησης και πολιτικών φορέων του νησιού και στο τέλος μπορείτε και σεις με την υπογραφή σας να στηρίξετε το δίκαιο αγώνα τους.

Οραματίζονται ανεμογεννήτριες σε δημοτικό χώρο της Νάουσας;

Μία φήμη που κυκλοφορεί στη Νάουσα, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του νησιού μας.

Σύμφωνα με τη φήμη εκτός των ήδη γνωστών ανεμογεννητριών που πρόκειται να τοποθετηθούν στο νησί μας, υπάρχει σκέψη να τοποθετηθούν και άλλες «ηπιότερης εμφάνισης» (περίπου σαν «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά…), σ’ έναν από τους πλέον τουριστικούς χώρους της Νάουσας, με αντάλλαγμα οικονομικά οφέλη σε δημοτικό φορέα!

Ο «F», που φέρνει σήμερα την είδηση στο φως της δημοσιότητας ζητά άμεση διάψευση της φήμης που υπάρχει με τον επισημότερο τρόπο από πλευράς αυτοδιοίκησης. Και επειδή, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», το δημοτικό συμβούλιο Πάρου πρέπει να πάρει μία και μοναδική απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή του.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
http://fileleutheros.net/

Τα εγγόνια των Λευκιανών ανοίγουν το δρόμο

Με σύνθημα: "Έχουμε τους ανεμόμυλους των παππούδων μας, δεν χρειαζόμαστε τις ανεμογεννήτριες των πολυεθνικών" τα παιδιά των Λευκών δηλώνουν την αντίδραση τους στην επερχόμενη καταστροφή με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Τα παιδιά - τα εγγόνια μας μας δείχνουν τον δρόμο του αγώνα.

Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το μέλλον τους.
http://fonitisparou.gr/

Τραγικό λάθος Κωβαίου να αποκλείσει φορείς και πολίτες από τον αγώνα για τις ανεμογεννήτριες

Η χθεσινή (24/2/2017) συνάντηση στο δημαρχείο Πάρου, μεταξύ της δημοτικής επιτροπής για τις ανεμογεννήτριες και φορέων του νησιού μας δεν είχε το τέλος που όλοι ήλπιζαν, καθώς οι τοποθετήσεις επί 2,5 ώρες των φορέων και οι προτάσεις τους, δε βρήκαν ανταπόκριση.

Η πρόταση των φορέων για δημιουργία ενός κοινού μετώπου πολιτών, φορέων και αυτοδιοίκησης, καθώς και μίας πρώτης συγκέντρωσης την Τρίτη 1η Μαρτίου για το συντονισμό όλων, απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τον δήμαρχο Πάρου, Μ. Κωβαίο.

Είναι σαφές πλέον ότι ο κ. Κωβαίος έχει μία δική του στρατηγική για το θέμα. Αυτό αποδεικνύεται από τη χθεσινή του άρνηση για συλλογικό όργανο με φορείς και πολίτες και την αντιμετώπιση που έτυχαν από τον ίδιον αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νησιού μας, που υποστήριξαν τη δημιουργία κοινού μετώπου.

Επίσης, ο κ. Κωβαίος για μία ακόμα φορά δρα μόνος του το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα των ανεμογεννητριών, καθώς η συνεχής έκδοση δελτίων τύπου για το θέμα, δε φαίνεται να έχει πρώτα συζητηθεί με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής επιτροπής για τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Σημειώνουμε ακόμα, ότι μερικά από αυτά τα συνεχή δελτία τύπου είναι -κατά την άποψή μας- ανούσια.

Η παραπάνω τακτική του κ. Κωβαίου γεννάει σκέψεις, καθώς μη συλλογικές αποφάσεις για ένα τόσο κύριο θέμα για την Πάρο έχουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν στην απομάκρυνση των πολιτών από δράσεις που θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Fileleleutheros.net

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου για τις ανεμογεννήτριες


Ο.Μ. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Η Παριανή κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας και πολύ δικαιολογημένα.

Τα πολλαπλά προβλήματα, περιβαλλοντικά οικονομικά, κοινωνικά, που θα προκύψουν από την εγκατάσταση των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών έχουν ήδη αναδειχθεί σε ημερίδες , συναντήσεις και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η Πάρος κυρίως λόγω του φυσικού της περιβάλλοντος έχει σημαντική τουριστική ανάπτυξη και συμβάλλει έτσι στην εθνική οικονομία. Αυτό λοιπόν το φυσικό περιβάλλον είναι αδιανόητο να το καταστρέφεις με βιομηχανικές εγκαταστάσεις των οποίων μάλιστα τα οφέλη αμφισβητούνται.

Η Παριανή κοινωνία οφείλει να διατρανώσει την αντίθεσή της και να στείλει ισχυρό μήνυμα προς τους επίδοξους καταστροφείς του φυσικού της περιβάλλοντος και της οικονομίας της..

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Παριανού λαού και τη συγκρότηση Επιτροπής αγώνα κατά των ανεμογεννητριών-τεράτων.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου στη συνάντηση για τις ανεμογεννήτριες

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 24ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Στη συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας, καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις:

«Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα(ΕΑ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από όλο το νησί. Για το λόγο αυτό απαιτείται συγκέντρωση σε ημέρα και ώρα που δίνει την δυνατότητα συμμετοχής τους.

Δηλωμένοι στόχοι της ΕΑ:

- H ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας

- H δημιουργία ενός κινήματος που θα εμπνέει αγωνιστικά τους κατοίκους της Πάρου και ταυτόχρονα η ύπαρξη ενός μηχανισμού αποτροπής κάθε προσπάθειας μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, όποτε και αν χρειαστεί.
Στo πλαίσιo των ενεργειών της, η ΕΑ να αναλάβει:

- την ενημέρωση των έντυπων και ηλεκτρονικών, τοπικών και κεντρικών μέσων ενημέρωσης.

- την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των παριανών όπου και αν βρίσκονται.

- Συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, Οικονομίας κ.ά. ώστε να μεταφέρουμε το αίτημα της ακύρωσης των πολιτικών αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί και την προειδοποίηση, ότι οι κάτοικοι της Πάρου θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

- Αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερωτήσεις στη Βουλή. Είναι σκόπιμο να ζητηθεί η θέση των κομμάτων σχετικά με το ζήτημα αυτό, όπως και των βουλευτών των Κυκλάδων που μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει σχετική ευαισθησία.

- Αναζήτηση δυνατοτήτων συντονισμού με ανάλογα κινήματα στην Άνδρο, Τήνο και Νάξο.

Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις:

Δεν θα υποκύψουμε στη πολιτική που ακυρώνει τη σημασία της ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού, που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την εύκολη κερδοφορία τους και προμηνύει τη δική μας καταστροφή. Θα υπερασπίσουμε τον τόπο μας, το περιβάλλον, τη προίκα των παιδιών μας και την επιβίωση μας, τα δικά μας συμφέροντα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο».

Πρόσκληση Κωβαίου για Συντονιστικό Νησιών για τις ανεμογεννήτριες

Εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων Δήμων (Άνδρου, Νάξου, Τήνου, Πάρου) κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 24-5-2017, ο Δήμος Πάρου προχώρησε στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού και τον συντονισμό ενεργειών για την αποτροπή της εγκατάστασής τους δεδομένων των καταστροφικών συνεπειών στο περιβάλλον και στη γενικότερη φυσιογνωμία του νησιού.

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακό ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και συγκέντρωση υπογραφών στο Δημαρχείο.

Προτείνουμε τη συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου με εκπροσώπους της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων νησιών προκειμένου παράλληλα με την εκδίκαση της υπόθεσης να προβούμε σε κοινές ενέργειες διαμαρτυρίας και να γνωστοποιήσουμε την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

http://fileleutheros.net/

Κινήσεις ουσίας του επαρχείου Πάρου σχετικά με τις ανεμογεννήτριες

Ο έπαρχος Πάρου, Κ. Μπιζάς, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις επιστολές που έχει στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί μας, καθώς και την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη γνωμοδότηση για τις Μ.Π.Ε.
Επιστολή 1η
ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων με τις επωνυμίες : ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε. & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε. στο νησί της Πάρου από το έγγραφο με α.π. 88778/14-12-2015 που μας αποστείλατε μέχρι και σήμερα.
Επιστολή 2η
ΠΡΟΣ:  1. Α.Τ. Πάρου
            2. Λιμεναρχείο Πάρου
 ΚΟΙΝ: Δήμος Πάρου                                    
ΘΕΜΑ: Διέλευση μεγάλων οχημάτων από το οδικό δίκτυο ν. Πάρου
Σχετ:1. Το άρθρο 53 του Ν. 2696/1999 «Περί κυρώσεως κώδικα οδικής κυκλοφορίας».
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 1161/77 περί «Μεγίστων ορίων, διαστάσεων και βαρών, των αυτοκινήτων οχημάτων κ.λ.π.» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
Σε εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών, παρακαλούμε για τον έλεγχο μεγάλων οχημάτων, που οφείλουν να έχουν τις κατάλληλες άδειες διέλευσης προκειμένου να μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο του νησιού.  
Επιστολή 3η
ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα αντίγραφα των γνωμοδοτήσεων που έχετε χορηγήσει για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων με τις επωνυμίες : ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε. & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε.
Η απάντηση της Αποκεντρωμένης

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Με την υπ’αριθμ. 177360/18‐12‐2014 Απόφασή του Υπουργού ΠΕΚΑ, εγκρίθηκαν εκ νέου οι
περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση γιγαντιαίου, βιομηχανικών διαστάσεων έργου, αιολικών πάρκων στα νησιά Άνδρο‐Νάξο‐Τήνο‐ Πάρο, συνολικής ισχύος 281,5 MW (αρχικά με 95 ανεμογεννήτριες ύψους 100m η κάθε μία), διασυνδεόμενα μεταξύ τους με υποθαλάσσιο καλώδιο υψηλής τάσης 150 KV συνολικού μήκους 158,86 χλμ.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, οι φορείς, οι δήμοι και η διοικητική μας περιφέρεια, αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του βιομηχανικού αυτού έργου διότι:
  • Ανατρέπει τη βιωσιμότητα των νησιών μας.
  • Ακυρώνει τα ήπια κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά.
  • Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα το διεθνώς αναγνωρισμένο ιδιαίτερο νησιωτικό μας περιβάλλον.
  • Τσιμεντοποιεί τεράστιες εκτάσεις γης, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατείσδυση ομβρίων υδάτων εμποδίζοντας έτσι την τροφοδοσία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.
  • Παραβιάζει την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική μας παράδοση και πολιτισμό, επιβάλλοντας νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσής μας.
  • Πλήττει την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους νησιωτικής ανάπτυξης.
  • Διαμορφώνει μεταναστευτικές συνθήκες των οικογενειών μας, εξαιτίας του επαναπροσδιορισμού των νέων συνθηκών λειτουργίας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας, αλλά και της απασχόλησης των οικογενειών μας.
  • Απαξιώνει τις αξίες της γης και των ακινήτων μας.
  • Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.
  • Αντιστρατεύεται την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνία‐περιβάλλον‐ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.
Ο αγώνας μας θα καθορίσει τις τύχες μας!
Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φίλους της Πάρου να προσυπογράψουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας και να σταθούν πλάι μας στον αγώνα μας για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.
http://dimosparou.blogspot.gr/

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom