Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ με ΠΑΣΟΚ και με ΣΥΡΙΖΑ: Μια πονεμένη ιστορία!


του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΟΛΕΒΑ
Κατρούγκαλος, Σκουρλέτης, Φίλης, Γεννηματά, Παπανδρέου (ο ΓΑΠ), Βενιζέλος (ο Ευάγγελος), Λοβέρδος, Θεοδωράκης (ο Σταύρος), Διαμαντοπούλου (η Άννα) και άλλοι έχουν κοινές αγωνίες. 

 Άλλοι με δηλώσεις, άλλοι με συναντήσεις, άλλοι με σιωπές παλεύουν για την Κεντροαριστερά και το «προοδευτικό» στρατόπεδο. Καλέσματα, αρνήσεις, καβγαδάκια και λίγο πολιτική ίντριγκα (για αλατοπίπερο), εάν χρειαστεί.  Να τα βάλουμε σε μια σειρά. 
ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ 
  Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δύο υπουργών κι ενός κεντρικού του στελέχους καλεί το …καλό ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία.
  • Ο …κομμουνιστής Γιώργος Κατρούγκαλος, που είναι και πιο θεωρητικός από τους υπόλοιπους, έθεσε το ζήτημα ιδεολογικά: «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη συμμαχική δύναμη στην προσπάθεια για μια πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Αν απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να αλληθωρίζουν προς τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί να μην υπάρξει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη συμμαχία;» (συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» 24/2/2017).
  • Ο Πάνος Σκουρλέτης το μετέδωσε πιο απλά: Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει «να απαλλαγεί από τα βαρίδια του» για να αποκτήσει την αξιοπιστία του. «Μακάρι να το κάνει και εδώ είμαστε» συμπλήρωσε (συνέντευξη στην εφημερίδα «Αληθινές Eιδήσεις» 24/2/2017).
  • Ο Νίκος Φίλης το επανέφερε πρώτος (παλιά ιστορία συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ), τονίζοντας  τις άοκνες προσπάθειες του  πρωθυπουργού, Αλέξη Τσιπρα, και κάλεσε σε προγραμματικές συγκλίσεις: «Δεν μπορεί να πασχίζει ο Τσίπρας να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή τη συνεργασία στο ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα να μην κάνουμε τίποτα. Δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει όμως να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις» (συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών 18/2/2017).
Οι γνήσιοι εκπρόσωποι του σημερινού ΠΑΣΟΚ
  Οι γνήσιοι εκπρόσωποι του σημερινού ΠΑΣΟΚ (η αρχηγός Φώφη Γεννηματά, το ιστορικό στέλεχος του κινήματος Ανδρέας Λοβέρδος κ.α) δεν ενθουσιάστηκαν καθόλου κι έχουν απορρίψει τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε όλα να μην ξεχάσουμε να τονίσουμε ότι το «πολιτικό φλερτ» (πόσο χαζή είναι αυτή η έκφραση;) του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ έχει θυμώσει τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Αυτός δεν είναι κεντροαριστερός, είναι κυβερνητικός συνεργάτης του «αριστερού» Τσίπρα. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι μπορεί να χαλάσει ο «γάμος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  Αν νομίζουν κάποιοι ότι εδώ κάπου τελειώσαμε τότε δεν παρακολουθεί καθόλου τις εξελίξεις στο χώρος της Κεντροαριστεράς. Λογικό είναι είναι να μην ασχολούνται και πολλοί με τις διεργασίες των διαφόρων εκφράσεων του ΠΑΣΟΚισμού στη χώρα. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε και θα ενημερώσουμε για τα υπόλοιπα στοιχεία του βαρετού «ψηφιδωτού».
Ο Παπανδρέου (ο ΓΑΠ) και ο Βενιζέλος (ο Ευάγγελος) 
  Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Παπανδρέου (ο ΓΑΠ) …γύρισε σπίτι του. Η ελπίδα μόνιμης εγκατάστασης του Παπανδρέου (του ΓΑΠ) στο ΠΑΣΟΚ (στο σπίτι του) δεν δημιουργεί σε όλους θετικά συναισθήματα. Ο Βενιζέλος (ο Ευάγγελος) σίγουρα δεν επιθυμεί την πλήρη ένταξη του Παπανδρέου (του ΓΑΠ) στη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».
Πώς και τους θυμήθηκε αυτούς ο Θεοδωράκης (ο Σταυρος);
 Ο Θεοδωράκης (ο Σταύρος) και το Ποτάμι του προσπαθεί να επιβιώσει στην «αρένα» (λέμε τώρα) της Κεντροαριστεράς. Δεν τους μπορεί τους ΣΥΡΙΖΑίους ο Θεοδωράκης (ο Σταύρος) και ψάχνεται με τους ΠΑΣΟΚους. Παράλληλα, όμως, είναι και «αντισυμβατικός», οπότε δεν έχει ανοίξει παρτίδες με το ΠΑΣΟΚ της Γεννηματά και του Λοβέρδου (τους κρατάει βέβαια σε μια αναμονή), αλλά με την Διαμαντοπούλου (την Άννα), τον Φλωρίδη και τον Ραγκούση.
 Επόμενο είναι να σκεφτεί κανείς: «Πώς και τους θυμήθηκε αυτούς ο Θεοδωράκης (ο Σταυρος»);». Συνεχίζουμε, λοιπόν, την ενημέρωση: Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και Ραγκούσης έχουν φτιάξει …κάτι δικό τους με την ευχή να αναστήσουν το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ε, τους βρήκε ο Σταύρος (ο Θεοδωράκης) και προσπαθούν μαζί ό,τι μπορούν.
Κρίσιμη λεπτομέρεια 
  Για να μη σας πιάνουν αδιάβαστους σας δίνουμε δώρο μια ακόμα σημαντική είδηση από τις πολιτικές ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μια κρίσιμη λεπτομέρεια που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς εύκολα: Αποχώρησε ο Θανάσης Χειμωνάς από το ΠΑΣΟΚ. 
Για να μην έρθει η Δεξιά 
  Απαραίτητη σημείωση: Όλοι προσπαθούν να φτιάξουν τη «νέα» Κεντροαριστερά για να μην έρθει η Δεξιά. Καλά κάνουν οι άνθρωποι. Φαντάζεστε να έρθει η Δεξιά, να εφαρμόσει τίποτα «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», να φέρει και κανένα μνημόνιο, να αρχίζει να ξεπουλάει τα πάντα, να κόβει μισθούς και συντάξεις; Με τίποτα!  Όλοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κεντροαριστεράς.
  Πάντως, αν δείτε κάποιους απ’ όλους τους παραπάνω να φτιάχνουν και κανένα «μεγάλο συνασπισμό», με τη Δεξιά, μην εκπλαγείτε. Θα είναι για το καλό της χώρας…
ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom