Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Ξανά έξω από τη Βουλή οι πυροσβέστες μετά την κοροϊδία


Ξανά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας,οι οποίοι βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια από τις 9 Φεβρουαρίου,ενώ τους υποσχέθηκαν ότι το θέμα τους θα λυθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα μετά τη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης η κυβέρνηση τους υποσχέθηκε ότι με τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο θα μονιμοποιηθούν,ενώ στη Βουλή πήγε νομοσχέδιο με τροπολογία για τριετή παράταση των συμβάσεων που ήδη έχουν!

Πάγιο αίτημά τους αποτελεί να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα καταστεί εφικτή η μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι να παραταθούν οι συμβάσεις τους για τα τρία επόμενα χρόνια όπως σημειώνεται σε σχετικό προσχέδιο που έχουν στην διάθεσή τους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Κλιμακώνουμε το δίκαιο και όμορφο αγώνα μας δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να βάλουν στο μαχαίρι τον πολύπαθο κλάδο μας.

Είναι φως φανάρι ότι η παρούσα κυβέρνηση ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους  χτυπάει ανελέητα τον πολύπαθο κλάδο μας στέλνοντας παράλληλα για παραδειγματισμό και σωφρονισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα προς όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι θα παρανομεί κατά το δοκούν και θα βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: