Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με καταιγίδες,μποφόρια,αφρικάνικη σκόνη και συννεφιά


Τα «χαλάει« ο καιρός σε όσους σκέφτονται να αποδράσουν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καθώς έρχονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Το Σάββατο αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές κατά τόπους και σύννεφα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/02) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom