Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Αχιλέα Μπέου,ο οποίος παραμένει σε αργία


Παραμείνει σε αργία ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας με την υπ΄ αριθμ.
360/2017 απόφασή του, απέρριψε την προσφυγή του πρώην πρόεδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου που ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η απόφαση του γενικού γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας του 2015 με την οποία τέθηκε σε αργία από τη θέση του Δημάρχου.

Συγκεκριμένα, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμίας) απέρριψε τον ισχυρισμό του Αχιλλέα Μπέου ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό (τεκμήριο της αθωότητας).

Ακόμη, απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του ότι με την αργία που τέθηκε νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το άρθρο 102 του Συντάγματος, ενώ απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Αντίθετα, ο εισηγητής ο κ. Ποταμίας υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του κ. Μπέου ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 102 του Συντάγματος, καθώς νοθεύτηκε η λαϊκή βούληση αλλά και η ποινική εμπλοκή του δεν αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας για το συγκεκριμένο αξίωμα (δημάρχου).

Ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011 (γνωστό και ως σκάνδαλο "Koriopolis") και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για αδικήματα όπως είναι η σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, η ηθική αυτουργία σε απάτη κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια, η συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ΄ εξακολούθηση και η ηθική αυτουργία σε αυτό, η δωροδοκία και η δωροληψία και η παράνομη βία.

Σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (εγγυοδοσίας100.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα).

Υπενθυμίζεται πως από τον Οκτώβριο του 2016 έχει ξεκινήσει η δίκη του κ. Μπέου, ο οποίος μαζί με άλλα 84 άτομα δικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: