Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Έβρος: Μυστήριο με την κράτηση των Τούρκων κομάντος - "Δεν εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν"!


Μυστήριο επικρατεί με την κράτηση των δύο Τούρκων κομάντος, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη και ζητούν άσυλο στη χώρα μας,
καθώς κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ομάδα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πού κρατούνται, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τους αλλάζουν συνεχώς χώρο κράτησης για την ασφάλεια τους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τους έχουν μεταφέρει και εκτός του νομού Έβρου, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.

Όλα έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου. Οι δυο Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να προκάλεσαν την σύλληψή τους, όπως και αυτή του αλγερινού διακινητή. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας και λίγο αργότερα κατέθεσαν αίτημα ασύλου.

Το αίτημα ασύλου το κατέθεσαν μέσω δικηγόρου της περιοχής, ο οποίος έχει αναλάβει και την υπόθεση τους. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ενημερωθεί και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, τουρκικές δικαστικές πηγές αναφέρουν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη δίκη των 47 της ομάδα της Μαρμαρίδας, που πήγαν να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ανάμεσα στους 47 δικάζεται μόνο ένας ερήμην του, ο οποίος ακόμη καταζητείται και πρόκειται για τον Μπουρκάι Καράτεπε.

Στην Τουρκία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι δύο στρατιωτικοί αυτοί και τι ρόλο είχαν στο πραξικόπημα αν και στις 22 Ιουλίου υπήρξαν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που παρουσίαζαν τους δύο να είναι ανάμεσα στην ομάδα των πέντε καταζητούμενων, τότε, για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τούρκου Προέδρου στις 15 Ιουλίου. “Ακόμη το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει”, έλεγαν στο ΚΥΠΕ τουρκικές πηγές.

Πάντως το Πρακτορείο Ανατολού στην είδηση του δεν αναφέρει ότι πρόκειται για στρατιωτικούς της ομάδας της Μαρμαρίδας, ωστόσο στο τέλος της είδησης αναφέρει ότι τα ελληνικά μέσα ισχυρίζονται ότι είναι της ομάδας που πήγαν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από mignatiou.com,newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom