Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

"Άνθρακες" ο θησαυρός! Απίστευτο μπέρδεμα της ΕΛ.ΑΣ. - Τι απαντάει ο πασίγνωστος επιχειρηματίας (φωτο & βίντεο)


- Απίστευτο μπέρδεμα της ΕΛ.ΑΣ. που πίστευε ότι βρήκε έναν αρχαιολογικό θησαυρό αμύθητης αξίας
- Φθηνό αντίγραφο ο πίνακας του El Greco
- Εντοπίστηκαν όπλα
- Τι σχέση έχει ο γνωστός επιχειρηματίας με την συμμορία των Ρομά



Θρίλερ με δήθεν πίνακα του El Greco που βρέθηκε στην κατοχή του πασίγνωστου πρώην ιδιοκτήτη τις εταιρείας νωπών πουλερικών “Βοκτάς”. Ο επιχειρηματίας ήταν υποψήφιο θύμα τις μεγάλης μαφιόζικης συμμορίας των Ρομά.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του και βρήκαν το συγκεκριμένο πίνακα, πίστευαν από συνομιλίες που είχαν υποκλέψει, πως ο 81χρονος πρώην βιομήχανος είχε σχέση με το μαφιόζικο “συνδικάτο”. Και μάλιστα θεωρούνταν κλεπταποδόχος, μέχρι τελικά που αποδείχθηκε πως απλά ήταν υποψήφιο θύμα των κακοποιών, που δεν πρόλαβαν να τον ληστέψουν καθώς συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την μονοκατοικία του πρώην βιομηχάνου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, έμειναν άφωνοι όταν είδαν κρεμασμένο σε τοίχο του σπιτιού έναν πίνακα με τον Άγιο Φραγκίσκο τις Ασίζης σε στάση προσευχής και κατάνυξις, όμοιος με το διάσημο έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Παράλληλα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου που διενήργησαν την έρευνα στην μονοκατοικία, βρήκαν και κατάσχεσαν εικόνες, πίνακες, ακόμα και συλλεκτικά όπλα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η έρευνα στην μονοκατοικία του 81χρονου βιομηχάνου έγινε στα πλαίσια επιχείρησης για την πλήρη εξάρθρωση του μαφιόζικου Συνδικάτου των Ρομά.

Οι αστυνομικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρων τους σε ένα πίνακα ο οποίος απεικονίζει σε στάση προσευχής των Άγιο Φραγκίσκο τις Ασίζης, και θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του El greco.

Όταν ρώτησαν των 81χρονο πρώην βιομήχανο που βρήκε το πίνακα, ίσως από την ταραχή του και λόγω βέβαια ηλικίας, τους είπε πως δεν θυμάται. 

Όταν ο πίνακας, αλλά και τα υπόλοιπα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις, κλήθηκαν δυο εκτιμητές οι οποίοι αποφάνθηκαν πως είναι πιθανό να πρόκειται για πίνακα του El Greco, καθώς ο μεγάλος ζωγράφος συνήθιζε να δημιουργεί αντίγραφα από τους πίνακες του κρύβοντας την υπογραφή του.

Βέβαια οι αστυνομικοί πίστεψαν πως βρίσκονται μπροστά σε έναν κρυμμένο θησαυρό, όπως άφησαν να εννοηθεί οι δυο εκτιμητές, μέχρι που ζήτησαν την άποψη των αρμοδίων, δηλαδή των υπευθύνων τις Εθνικής πινακοθήκης, για να υποστούν νέο σοκ, καθώς η εκτίμηση τους ήταν πως πρόκειται για σύγχρονο αντίγραφο ευτελούς αξίας!

Μάλιστα ο ίδιος ο πρώην βιομήχανος αφού είχε πια τελειώσει η περιπέτεια του, η βραδιά του στο Τμήμα και η προσαγωγή του στο Αυτόφωρο, όπου και αφέθηκε ελεύθερος με ορισμό τακτικού δικασίμου, με δηλώσεις του στην εκπομπή τις Τατιάνας Στεφανίδου, ξεκαθάρισε πως είχε τελικά αγοράσει τον πινάκα από γνωστή γκαλερί του Κολωνακίου πριν από κάποια χρόνια και μάλιστα με... ευτελές τίμημα.

Ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση των υπόλοιπων αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή του αλλά και των λειτουργικών περιστρόφων και πιστολιών που κατείχε χωρίς την νόμιμη άδεια.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση στην κατοχή του 81χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “... 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, επιτάφιος, 5 άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, πίνακας μεγάλης αξίας, πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 2 βλήματα όλμων ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 πιστόλια και 5 γεμιστήρες, 3 περίστροφα, επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο.”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom