Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Νέα ένταση στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα - Επίθεση στο συνεργείο του ΣΚΑΪ (φωτο & βίντεο)


Ένταση επικράτησε ξανά στο Ωραιόκαστρο με αφορμή τα προσφυγόπουλα.
Το μεσημέρι, μέλη της  «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» εμφανίστηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπου τα
απογεύματα ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσουν μαθήματα 9 παιδιά προσφύγων.
Τα μέλη της οργάνωσης έβαλαν λουκέτο στο σχολείο, ενώ διαδήλωσαν με πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των προσφύγων.
Εκτός των ατόμων από τον χώρο της Ακροδεξιάς, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων.
Εξαιτίας της έντασης τα παιδιά των προσφύγων εισήλθαν στο σχολικό κτίριο από δευτερεύουσα είσοδο.
Σημειώνεται ότι την και Παρασκευή, περίπου 15 άτομα επιχείρησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου ώστε να αποτραπεί η είσοδος των παιδιών στο σχολείο. 
«Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.
Δείτε το βίντεο από τη σημερινή διαδήλωση:
Συγκεντρωμένοι στο Ωραιόκαστρο επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ

Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ, διακόπτοντας την απευθείας μετάδοση, εξαπέλυσαν νωρίτερα άτομα που δηλώνουν μέλη της πατριωτικής κίνησης Ωραιοκάστρου που πραγματοποιούν από νωρίς το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από σχολείο της περιοχής, όπου ξεκίνησαν τα μαθήματα εννέα προσφυγόπουλα.

Τα συγκεκριμένα άτομα που κρατούν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το δικέφαλο αετό του Βυζαντίου, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υγειονομικοί έλεγχοι.

Σε κοντινή απόσταση, πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και αντιεξουσιαστές.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: