Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Άλυτο μυστήριο το διπλό φονικό του Περιστερίου - Νέοι γρίφοι και «περίεργες φάτσες»


Μαρτυρίες που έχει συλλέξει η Αστυνομία αναφέρουν ότι «περίεργες φάτσες» εμφανίζονταν το τελευταίο διάστημα στη μάντρα οικοδομών που διατηρούσε o 53χρονος που δολοφονήθηκε μαζί με τη γυναίκα του.

Χαρτογράφηση σε άγνωστα νερά επιχειρούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να φθάσουν στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας που συντάραξε στις αρχές του Φεβρουαρίου: Τη δολοφονία ενός ζευγαριού Αλβανικής καταγωγής, μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους στο Περιστέρι, την ώρα που μέσα στο διαμέρισμα βρίσκονταν τα δύο τους παιδιά.

Έως τώρα, η υπόθεση παραμένει άλυτο μυστήριο. Ωστόσο, η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει κάποιους που εμφανίζονταν το τελευταίο διάστημα στο επαγγελματικό περιβάλλον του 53χρονου πατέρα της οικογένειας και οι μάρτυρες χαρακτηρίζουν ως «περίεργες φάτσες».

Η αστυνομία έχει πολύ λίγα στοιχεία και μαρτυρίες στα χέρια της και βάσει αυτών προσπαθεί να κάνει σενάρια, ώστε να βρει το μονοπάτι που θα οδηγήσει στην απάντηση του βασανιστικού ερωτήματος: Ποιοί είναι οι δολοφόνοι, που σκότωσαν εν ψυχρώ το ζευγάρι.

Και αν πράγματι το κίνητρό τους ήταν η ληστεία, όπως όλα τα στοιχεία έως τώρα συγκλίνουν, τότε πώς είναι δυνατόν δύο άνδρες που έγιναν δολοφόνοι από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ έκαναν τον τόπο άνω- κάτω για να βρουν τα χρήματα που με κάποιο τρόπο γνώριζαν ότι υπήρχαν στο σπίτι, τελικά προτίμησαν να φύγουν;

Έως τώρα η αστυνομία έχει «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις της τετραμελούς οικογένειας. Κυρίως έχει αναζητήσει και φτιάξει το παζλ της επαγγελματικής διαδρομής του 53χρονου πατέρα της οικογένειας, αφού η 50χρονη γυναίκα του που ξεψύχησε από τα πυρά των δολοφόνων σχεδόν αμέσως, έμενε στο σπίτι και φρόντιζε τα παιδιά της - κυρίως τον γιο τους, που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα.

Από αυτή την αναζήτηση στοιχείων, έχουν προκύψει μια σειρά από νέοι γρίφοι.

Ο 53χρονος Αλβανός ήταν μάστορας, επεξεργαζόταν την πέτρα και είχε πολύ κάλο όνομα στα βόρεια προάστια αφού πριν μετακομίσει οικογενειακώς στο Περιστέρι ζούσε με την οικογένεια του στον Άγιο Στέφανο. Η κρίση και τα προβλήματα στη δουλειά τον οδήγησαν στην αναζήτηση φθηνότερου ενοικίου στο Περιστέρι.

Οι δουλειές του 53χρονου πριν την κρίση πήγαιναν πολύ καλά και μάλιστα είχε και οκτώ άτομα προσωπικό, στη μάντρα με υλικά οικοδομικών στον Ωρωπό που του την είχε παραχωρήσει ένας ηλικιωμένος με αντάλλαγμα να τον φροντίζει.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν ο ηλικιωμένος, που πέθανε πριν από ένα χρόνο προτίθετο να παραχωρήσει και σπίτι στον Ωρωπό στην οικογένεια του 53χρονου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του protothema.gr, το τελευταίο διάστημα η δουλειά του 53χρονου είχε πέσει πολύ και δεν ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, πάντα φρόντιζε να έχουν τα παιδιά του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ζωής και μέσα στο 2016 είχε αλλάξει τις τέντες του σπιτιού του στο Περιστέρι και είχε βάλει καινούργια κλιματιστικά.

Άνθρωποι της περιοχής του Ωρωπού, ανέφεραν πως στην μάντρα οικοδομικών υλικών του Αλβανού τον τελευταίο χρόνο «παράξενες φάτσες» έκαναν την εμφάνιση τους, με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, οι οποίοι έδειχναν επιθετικοί απέναντι στο θύμα.

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που περνούσαν από την μάντρα έβλεπαν μέσα πιθανόν συμπατριώτες του 53χρονου να έχουν ένα επιθετικό και απειλητικό ύφος προς όλους που βρίσκονταν κοντά του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον τελευταίο καιρό στο σπίτι του 53χρονου Αλβανού φιλοξενούνταν ένας άντρας και υπήρχε μεγάλη ένταση και φασαρία καθημερινά στο σπίτι.


Το μεγάλο ερώτημα πάντως, που παραμένει είναι πως οι δράστες κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα, γιατί πήγαν κατευθείαν στο ζευγάρι και γιατί τους σκότωσαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο του διπλού φονικού ήταν καθαρό- δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν και έτσι δεν βρέθηκε ούτε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια μια «άκρη» για την ταυτότητα των φονιάδων.
Το ήσυχο ζευγάρι των Αλβανών πυροβολήθηκε στο κεφάλι: Οι δράστες έριξαν από μια σφαίρα στον καθένα, προκαλώντας και στους δύο διαμπερή τραύματα.

Η αστυνομία ενώ διαθέτει κάποια στοιχεία στα χέρια της, δεν επαρκούν ώστε να βοηθήσουν για τον εντοπισμό των δραστών ωστόσο φαίνονται σίγουροι πως τα κίνητρα ήταν τα χρήματα αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο ανοικτό.

Το χρονικό του διπλού φονικού

Το θύμα 53 ετών μαζί με την σύζυγό του 50 ετών, τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσαν μια ήσυχη ζωή χωρίς να δίνουν δικαιώματα στην γειτονιά του Περιστερίου.

Κανείς ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πως μια ήσυχη τετραμελής οικογένεια καταστράφηκε μέσα σε μια νύχτα. 'Ολα έγιναν το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου όταν οι δύο δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Ολύμπου στον δεύτερο όροφο χωρίς να παραβιάσουν πόρτα ή παράθυρο. Όπως φαίνεται στους φονιάδες άνοιξε κάποιο μέλος της οικογένειας, κάτι που σημαίνει πως ίσως πρόκειται για πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός τους.

Μεταξύ των θυμάτων και των δραστών προηγήθηκε έντονος διάλογος τον οποίο τα παιδιά του ζευγαριού άκουσαν, αλλά μόνο η 19χρονη κόρη ήταν σε θέση να μιλήσει στις Αρχές καθώς ο 28χρονος αδερφός της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οιδράστες αφού μπήκαν στο σπίτι τα ξημερώματα, αμέσως ακινητοποίησαν τους γονείς στην κρεβατοκάμαρα και τους απειλούσαν πως αν δεν τους έδιναν τα χρήματα θα τους σκότωναν, κάτι που έγινε μετά.
Ο 53χροπνος αρνιόταν διαρκώς ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι παρά μόνο αυτά που είχε στο πορτοφόλι του ενώ η σύζυγός του δεν μιλούσε καθόλου. Η αστυνομία δεν γνωρίζει ποιος πυροβολήθηκε πρώτος, αφού στο δωμάτιο βρίσκονταν μόνο το ζευγάρι με τους δράστες.

Μάλιστα στην κατάθεσή της η 19χρονη κοπέλα ανέφερε πως δεν είδε ποτέ τους δράστες παρά μόνο τις πλάτες τους ενώ ο 28χρονος αδερφός της ο οποίος τραυματίστηκε την ίδια νύχτα δεν είναι σε θέση να μιλήσει, καθώς νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Οι δράστες είναι Αλβανικής καταγωγής, αφού σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας μιλούσαν αλβανικά στους γονείς της. Αφού πυροβόλησαν το ζευγάρι έψαξαν μανιωδώς το σπίτι, χωρίς ωστόσο να βρουν κάτι.

Η αστυνομία έπειτα από τις δικές έρευνες εντόπισε στην κουζίνα του διαμερίσματος το ποσό περίπου 9.000 ευρώ το οποίο οι δράστες δεν κατάφεραν να βρουν.

Καταστράφηκε μια οικογένεια…

Η κηδεία του άτυχου ζευγαριού πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό περιβάλλον στο κοιμητήριο Περιστερίου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ζωή για τα δύο παιδιά συνεχίζεται, όμως ποτέ δεν θα είναι ίδια μετά και τον άδικο χαμό των γονιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη μένει με τον αδερφό της μητέρας της στις δυτικές συνοικίες και δεν θέλει να επιστρέψει πότε στο διαμέρισμα που δολοφονήθηκαν οι γονείς της.

Προσπαθεί να συνεχίσει την ζωή της πηγαίνοντας στο ίδιο σχολείο αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη για να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δύστυχη 19χρονη έμαθε από τους αστυνομικούς ότι οι γονείς πέθαναν αφού εκείνη νόμιζε ότι απλά λιποθύμησαν από την τρομάρα που πήραν από τους δράστες.

Ο μεγάλος αδερφός της 28ετών ο οποίος δέχτηκε και χτυπήματα από τους δράστες καθόλη την διάρκεια της ομηρείας τους ενώ ένας από αυτούς του έσκισε τα μάγουλα πιθανόν με ένα μαχαίρι, βρίσκεται κλεισμένος σε ψυχιατρική κλινική στην Δυτική Αττική καθώς δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει και να περιγράψει αυτά που είδε και έζησε.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom