Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Στα “μαχαίρια” Αχτσιόγλου - Πετρόπουλος για το μπάχαλο με τα μπλοκάκια! (βίντεο)


- Βαρύ το κλίμα στο υπουργείο Εργασίας
- Δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τον... χαμό που έχει προκαλέσει η ρύθμιση
- Όλο το ρεπορτάζ


Βαρύ είναι το κλίμα στο υπουργείο Εργασίας, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο να είναι στα... μαχαίρια για τη ρύθμιση που αφορά τα μπλοκάκια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια για το μπάχαλο που επικρατεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε σε κύκλους του πως δεν είναι ο δημιουργός της εγκυκλίου, την ώρα που η Έφη Αχτσιόγλου έλεγε χαρακτηριστικά στη Βουλή πως “ η εφαρμογή της ρύθμισης για τα μπλοκάκια στην πράξη είναι πολύ δύσκολη”.

Δείτε το ρεπορτάζ του "Live News"

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, σχετικά με τα μπλοκάκια, αφορά σε όσους κόβουν “μπλοκάκι” μέχρι και σε δύο εργοδότες.

Αν λοιπόν κάποιος έχει δύο εργοδότες, για τον δεύτερο εργοδότη οι εισφορές του εργαζόμενου θα πάνε λίγο κάτω από το 10% για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες. Αυτό όμως με δεδομένο πως θα έχουν κάνει δήλωση προς το ταμείο, όπου θα υποδεικνύουν τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Κώστα Τσουκαλά το πρόβλημα με αυτή την τακτική, έγκειται στο εξής: “Η εγκύκλιος πετάει το μπαλάκι στον εργαζόμενο ότι εκείνος πρέπει να πάει και να το δηλώσει. Ξέρουμε ότι σήμερα σε μια αγορά εργασίας με ανεργία στα ύψη πολύ συχνά ο εργοδότης εκβιάζει τον εργαζόμενο και του λέει “αν πας στον ΕΦΚΑ και δηλώσεις ότι είμαι ο εργοδότης σου από την επόμενη μέρα δεν συνεργαζόμαστε”.

Με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο μέτρο να αποδεχθεί μη εφαρμόσιμο τεχνικά όσο και πρακτικά, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά, τουλάχιστον μέχρι ο ΕΦΚΑ να έχει τη δυνατότητα να κάνει ο ίδιος τους ελέγχους.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: