Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια για την ποινή κάθειρξης στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου (φωτο & βίντεο)


- Αίσθηση προκαλούν τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι
- "Βράζουν" με την καταδίκη του ηγούμενου για τις βόμβες μολότοφ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του

συλλόγου φίλων Αγίου Όρους, ο Αγ. Ιωάννης Θεολόγος και του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτελεί η ποινή κάθειρξης 20 ετών που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Από τις ντουντούκες ακούγεται το σύνθημα που στη συνέχεια επαναλαμβάνουν οι συγκεντρωμένοι: ''Γίνονται συλλήψεις για την Ορθοδοξία, όταν στα Εξάρχεια δεν γίνεται καμία'' φωνάζουν όλοι μαζί και στη συνέχεια ''κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου''. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης...

Η ποινή που προκαλεί αντιδράσεις
Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους. 

Το δικαστήριο έκρινε το φυσικό αυτουργό της επίθεση ένοχο για τα αδικήματα της κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού ενώ ο ηγούμενος της Μονής καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Και οι δύο δεν παρέστησαν στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Για την ίδια υπόθεση σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν άλλοι έξι μοναχοί για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησαν κατά της απόφασης. Αθώοι κρίθηκαν τρεις πολίτες που βρέθηκαν στο εδώλιο ως εμπλεκόμενοι στην ίδια απόφαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom